MUŠKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA STIGLA NA PRIPREME U TEŠANJ

Muška rukometna reprezentacija stigla u Tešanj

 

                            ODLIČNI USLOVI, JOŠ BOLJA ATMOSFERA

 

Muška rukometna reprezentacija BiH, u okviru redovnih priprema, okupila  se danas u Tešnju. Riječ je o igračima iz Premijer lige BiH  i Lige Slovenije. Pripreme, čiji je pokrovitelj Općina, a domaćin ŽRK “Bosna”  iz Tešnja,  će trajati do petka. Selektor Irfan Samilagić pozvao 20 rukometaša.

Predvodjeni selektorom Irfanom Smajlagićem, dvadesetak rukometaša iz domaće i Lige Slovenije, stigli su danas u Tešanj gdje će, uokviru redovnih priprema, boraviti do petka.

-Prvi utisci su vrlo dobri. Uslovi u hotelu su fantastični. Dvorana nam je već poznata i mislim da ćemo imati sve uslove za rad i nadam se da će sve proteći u dobroj radnoj atmosferi-kazao je Nedim Arnautović, generalni sekretar Rukometnog saveza BiH.

Ovo okupljanje nije u okviru IHF-a i ima za cilj,  kako popularizaciju rukometa u manjim sredinama, tako i  da se potencijani reprezentativci upoznaju.

-Prilika je ovo svakako da selektor vidi čime mi raspolažemo ovdje u našoj Ligi, a isto tako da momci pokušaju da se dokažu. U narednom periodu očekuju nas i kvalifikacije tako da vjerujem da će dosta momaka biti na sljedećem okupljanju-dodaje Damir Doborac, pomoćni trener selektora  Muške rukometne reprezentacije BiH.

U četvrtak će se u Tešnju odigrati prijateljska utakmica sa ekipom RK “Krivaja” iz Zavidovića. Za petak, posljednji dan priprema,  planiran je  jutarnji trening i zajednički brifing.  Afirmativa.ba