OGLASIO SE EMIR SULJAGIĆ O IZJAVI DRITANA ABAZOVIĆA

Međutim, genocid jeste počinjen nad Bošnjacima – jer motiv ubijanja nije bio “ubijanje ljudi”, već ubijanje i uništenje jednog naroda, istakao je Suljagić

Memorijalni centar u Srebrenici i njegov direktor Emir Suljagić oglasili su se o izjavi premijera Crne Gore Dritana Abazovića.

Naime, Abazović je u svom govoru na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici kazao da “genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima”.

– Poštovani premijeru Dritane Abazoviću, hvala što ste danas bila sa nama u Potočarima. Međutim, genocid jeste počinjen nad Bošnjacima – jer motiv ubijanja nije bio “ubijanje ljudi”, već ubijanje i uništenje jednog naroda. To vas uče presude međunarodnih sudova. Pročitajte ih – navodi se u saopćenju Memorijalnog centra.

Suljagić se izvinio porodicama žrtava.

– Tek je u ponoć 10. jula Memorijalni centar Srebrenica dobio spisak govornika (nadležnost Organizacionog odbora). Izvinjavam se porodicama žrtava genocida što su morali slušati relativizaciju sudski utvrđenih činjenica na 100 metara od mezarja – naveo je Suljagić.