OPĆINA MAGLAJ DOBILA JOŠ JEDNOG DOKTORA NAUKA

OPĆINA MAGLAJ DOBILA JOŠ JEDNOG DOKTORA NAUKA
Danas je općina Maglaj dobila još jednog doktora nauka i to prvog iz ove oblasti na našoj općini, javlja portal novošeherski info.
Danas je naš mr.hfz Maid ef. Ibrahimović postao doktor nauka, a svoju doktorsku disertaciju odbranio je na Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru na temu “Hifz Kur'ana u Bosni i Hercegovini i Sandžaku od 1984. do 2021. godine.
Maid Ibrahimović je rođen 17. januara 1979. god. u Maglaju, Bosna i Hercegovina, od oca Ramiza i majke rahmetli Zehre. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, a potom 1999. godine završava Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu odličnim uspjehom. Po završetku Medrese odlazi u Medinu 2000. godine da usavrši arapski jezik. Nakon toga nastavlja studirati na Islamskoj pedagoškoj akademiji u Zenici, na kojoj je diplomirao 6. septembra 2005.godine.
Svoje studije nastavlja na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, odsjek za imame, hatibe i muallime koji završava u roku 22. juna 2009. godine. Upisuje se na magistarski studij na Fakultetu za Islamske studije u Novom Pazaru kojeg je završio 17. novembra 2015. godine.
Član je Školskog odbora (Upravnog odbora) Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu ispred Vijeća roditelja.
Radi kao imam, hatib i muallim 23 godine. U Medžlisu IZ Maglaj, Muftiluk Zenički radi pet godina i to dvije godine kao vjeroučitelj i honorarni imam u džematima Bradići- Krušik i Tujnica, a 1. septembra 2002. godine radio je u džema'atu Čobe gdje ostaje do 28. septembra 2005. godine.
Od 29. septembra 2005. godine do 31. decembra 2013. godine radi u džema'atu Maline, Medžlis IZ Travnik, Muftiluk Travnički. Od 1. januara 2014. god. radi u džematu Soukbunar, MIZ Sarajevo gdje i sada aktivno radi kao imam, hatib i muallim.
Hifz je položio pred komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH, 16. februara 2011. godine. Njegov muhaffiz je bio dr. hafiz Fadil Bektaš.
Uči sabahsku hafisku mukabelu u Gazi Husrev-begovoj džamiji, a u Sultan Fatihovoj- Carevoj džamiji uči podnevsku hafisku mukabelu od 2014. god.
Učio je pet godina mukabelu u Istiklal džamiji koja je centarlna džamija Medžlisa Sarajevo.
Radi kao muhaffiz u Školi hifza Časnoga Kur'ana, MIZ Sarajevo. Njegova četiri kandidata su polažila hifz pred Komisijom Rijaseta IZ u BiH.
Gostovao je u emisijama na TV HAYAT, BHRT, TVSA, TV5, TV i radio BIR, TV Maglaj, kao i drugim medijskim kućama. Pisao je za Preporod, Glasnik, Islamska misao itd.
Učestvovao je na mnogim „Večerima Kur'ana“. Njegova kćerka Nudžejma završila je Gazi Husrev-begovu medresu i četvrta je godina na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Sin Tarik je četvrti razred Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu. Njegov brat je hafiz Nermin ef. Ibrahimović koji radi u Tešnju kao imam, hatib i muallim. U porodici Ibrahimović ima tri hafiza Kur’ana. Oženjen je hadži Atifom hanumom koja mu je velika podrška u njegovom radu, učenju i studiranju.