Pileći Cordon Bleu iz pećnice

Cordon Bleu spremljen na ovaj način je izuzetno sočan, meso divno meko i nadasve ukusno, a što je najvažnije pečeno u pećnici u svojim sokovima, a ne na masnoći.

 

Sastojci

za 4 osobe

4 pileća filea (oko 800 g)

Vegeta Maestro crni papar mljeveni

3 žličice Vegete

200 ml vode

2 žlice otopljenog maslaca (25 g)

2 češnja češnjaka

½ žličice Vegeta Maestro origana

4 ploške kuhane šunke (100 g)

4 ploške trapista ili nekog drugog tvrdog sira (100 g)

1 žlica maslinova ulja

ZA PANIRANJE

80 g krušnih mrvica

2 žličice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene

2 žlice naribanog parmezana

Priprema

1.

Pileći file stavite jedan po jedan u vrećicu i istucite ih batom za meso u tanak odrezak. Meso popaprite i pospite s 1 žličicom Vegete.

2.

U posudu stavite vodu, 2 žličice Vegete, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i origano. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta.

3.

Pripremite smjesu za paniranje tako da pomiješate krušne mrvice, crvenu mljevenu papriku i sir parmezan.

4.

Na pileći file položite plošku šunke, preko nje plošku sira, presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama.

5.

Pripremljeno meso umočite u tekuću smjesu, a zatim u smjesu za paniranje. Panirane odreske posložite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.

6.

Prelijte ostatkom tekuće smjese i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 45 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo uz salatu.

Savjet

Zajedno s mesom možete peći i krompire.