PO SRBIJI PADAJU VOJNI DRONOVI

Vojni dron sletio je u utorak na groblje u selu Obrva kod Kraljeva. Istog dana, sletio je i u dvorište kuće u selu Tavnik

Vojna bespilotna letjelica sletjela je u utorak na groblje u selu Obrva kod Kraljeva u Srbiji. Zvuk lošeg rada motora, odmah je alarmirao mještane koji žive u tom dijelu sela.

Kažu da su, kada su vidjeli da se otvorio padobran, shvatili da nešto nije u redu.

„Mislio sam prvo da se nešto uvježbava. Čuo sam kako trokira motor na letjelici. Kada se ugasio, a ubrzo nakon toga sam i vidio sam kako se otvara padobran, shvatio sam da s letjelicom nešto nije u redu“, kazao je Milan Srećković iz Obrve.

Kako ispričao za Novu.rs, kada je otišao da vidi gdje je sletjela, video je da je to bilo na groblju, s padobranom oko spomenika.

„Desnim krilom se naslonila na jedan spomenik. I nije bila oštećena prilikom slijetanja. Često ih viđamo, ali nikada blizu naseljenog mjesta nije sletjela“, dodao je.

Dronovi iznad vojarne u Kninu: Alarmirane sve službe, već se šire dvije teorije tko je poslao letjelice

Istog dana, u selu Tavnik, vojni dron neplanirano je sletio u dvorište kuće. Oba ova sela nalaze se neposredno pored vojnog aerodroma Lađevci. Sreća je što u krugu od 200 metara na mjestu pada, koje se nalazi u centru sela, nema kuća.

Inače, u posljednjih nekoliko mjeseci, mještani sela u okolici aerodroma Lađevci kažu da su više puta vidjeli kako dronovi slijeću po okolnim njivama. Ali, nitko nikada nije uspio snimiti događaje, jer bi ih vojska vrlo brzo locirala i odnosila.

Prema riječima mještana okolnih sela, prije par mjeseci, još jedan sličan slučaj se dogodio u selu Mrsać. I tada je bespilotna sletjela, ali na sreću ne napravivši nikakvu štetu.

Nova.rs piše kako se na spomenutom aerodromu nalazi skupina vojnih stručnjaka iz Kine te kako postoji mogućnost da se uvježbava oprema koja je uvezena iz Kine.

Iz Ministarstva obrane ističu da je riječ o redovnoj obuci, te da su dronovi prizemljeni zbog loših vremenskih uvjeta tog dana u Kraljevu.