POBJEGLA IZ GROBA: NAKON SVAĐE, MUŽ IZBO ŽENU NOŽEM PA JE ŽIVU SAHRANIO

Žena iz države Washington koju je suprug živu zakopao u šumi uspjela je da pobjegne na sigurno iz plitkog groba, saopštile su vlasti.

Zamjenik šerifa okruga Turston pronašao je ženu koja se krila iza šupe u dvorištu kuće u ponedjeljak nešto prije jedan sat poslije ponoći, navodi se u sudskom dokumentu.

A kada su je pronašli, vrisnula je rekavši da muž pokušava da je ubije, prenosi Srpskainfo.

“Imala je ljepljivu traku obmotanu oko vrata, donjeg dijela lica i gležnjeva. Bilo je velikih modrica na nogama, rukama i glavi, a njena odjeća i kosa bili su prekriveni prljavštinom”, navodi se u dokumentu.

Njen muž Čae Kjong An sada se suočava sa nizom optužbi za pokušaj ubistva prvog stepena, otmicu i napad.

Nalazi se u pritvoru u okružnom zatvoru. Sudija je odobrio zahtjev tužioca da ga zadrži bez prava na kauciju, saopštilo je tužilaštvo okruga Turston.

Protiv supruga još nije zvanično podignuta optužnica.

Policija u Lejsiju, mjestu koje se nalazi oko 60 milja jugozapadno od Sijetla, odgovorila je na poziv žene u nedelju poslije podne koja je “vrištala” i zvučala “prigušeno”.

Kasnije je rekla policiji da je napadnuta u kući nakon što je razgovarala sa mužem o razvodu i novcu.

Kjong An je selotejp trakom vezao ruke ženi iza leđa, a ljepljivom trakom joj je zalijepio oči, butine i gležnjeve, navodi se u sudskom dokumentu.

Žena je rekla policiji da je odvezena negdje u kombiju, a zatim stavljena na zemlju i da je čula muža kako kopa.

Zatim ju je ubo nožem u grudi, rekla je policiji.

“Nakon što je stavljena u zemlju, mogla je da čuje svog muža kako hoda oko rupe i kako na nju pada blato”, navodi se u dokumentu.

Trčala pola sata do kuće

Policiji je rekla da se borila da diše u rupi i da je uspjela tako što se migoljila. Pretpostavljala je da je satima bila u plitkom grobu, navodi se u sudskom dokumentu.

Kada je pao mrak, uspjela je da skine selotejp. Tada je trčala oko 30 minuta, dok nije našla kuću. Neko u kući je pozvao hitnu pomoć, navodi se u sudskom dokumentu, prenosi RTS.

Istražitelji su uspjeli da pronađu plitku grobnicu koju je žena opisala, na ivici čistine pored prilaznog puta sa granama i oborenim drvećem.

“Izgleda da je rupa svježe iskopana. Izvan rupe je bio komad ljepljive trake”, navodi se u izvještaju.