POČINJE GRADNJA FABRIKE GS RAMA VRIJEDNOSTI 10 MILIONA KM

Njemačka kompanija GS Holding i kompanija Komotin iz Jajca u nedjelju su potpisali ugovor o izgradnji fabrike metalskih proizvoda. U fabrici u Prozoru planirana je proizvodnja dijelova za električna dostavna vozila i bicikla, kao i zapošljavanje nekoliko stotina radnika.

Ugovor su u nedjelju u Travniku, u rodnoj kući Ive Andrića, potpisali direktorica GS Holding Snježana Koepruner i direktor firme Komotin Franjo Dramac, a potpisivanju ugovora prisustvovali su Josip Ledić iz firme Ledić arhitektura i načelnik općine Prozor Rama Jozo Ivančević. Pripremni radovi uskoro će započeti, a izvodit će ih firma Komotin iz Jajca, a za nekih mjesec dana očekuju se sve dozvole i početak gradnje može krene.

Pročelje fabrike, gledano iz pravca Ramskog jezera, prema projektu, više sliči na ugodan hotel nego na industrijski objekt, a imaće više od 9.000 kvadrata zatvorenog prostora u kojemu će posao imati oko 200 do 250 ljudi.

Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na oko 10 mil KM, a Općina Prozor-Rama će učestvovati u novčanoj potpori od 2 mil KM, prenosi lug-prozor.info.