POLICAJKA ZA KOJU SE SUMNJA DA JE ODALA INFORMACIJE UBICI IZ GRADAČCA

Policijska službenica, Dženana Selimović, kako se sumnja, odala je informaciju Nerminu Sulejmanoviću gdje se nalazi njegova nevjenčana supruga Nizama Hećimović koju je kasnije brutalno ubio.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona provjerava navode da li je policijska službenica MUP-a TK Dženana Selimović otkrila lokaciju trostrukom ubici Nerminu Sulejmanoviću gdje se nalazi njegova nevjenčana supruga Nizama Hećimović.

Prema nezvaničnim informacijama, policajka Dženana je navodno bila u vezi sa Sulejmanovićem.

Nizamina porodica također je Dženanu označila kao krticu koja je otkrila Nizaminu lokaciju, piše portal Crna hronika.

Tetka Zijada Vuković Pamuković podijelila je video u kojem ženska osoba označava Dženanu kao policajku koja je otrkrila lokaciju i koja je, kako ona tvrdi, bila u ljubavnoj vezi sa Nerminom. I sestričina je podijelila istu informaciju.

Na društvenim profilima, Dženana je opisala sebe kao ‘rođena sam da budem policijski službenik. Da čuvam, podučavam, pomažem i inspirišem, to sam ko sam, moj poziv, moja strast, moj život, moj svijet’, stoji u opisu profila uz emotikon policajca.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona provjerava navode da li je policijska službenica MUP-a TK Dženana Selimović otkrila lokaciju trostrukom ubici Nerminu Sulejmanoviću gdje se nalazi njegova nevjenčana supruga Nizama Hećimović.

Prema informacijama portala Radiosarajevo.ba, lokaciju je, a što utvrđuju i MUP i Tužilaštvo, navodno otkrila službenica Selimović o čemu je istog dana odmah MUP TK obavijestio postupajuću tužiteljicu.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevjenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

On je ubio je svoju suprugu ispred vikendice u mjestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova kćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo vidjeti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao nesrećnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dijete.

Nakon što je pretukao i ubio svoju nevjenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane, Džengiz Ondera i Denisa Ondera. U krvavom piru je ranjena i majka, tačnije supruga ubijenih, koja se nalazi na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Tuzli i danas je u

svjesnom stanju.

Radiosarajevo.ba