POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA NOVU FABRIKU KOMPANIJA S GODIŠNJIM IZVOZOM 15 MILIONA KM

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i vlasnik kompanije “Škrebić” iz Teslića Dragutin Škrebić  su u dobojskom naselju Boljanić položili kamen temeljac za izgradnju pogona fabrike obuće, koja će zapošljavati oko 300 radnika.

Škrebić je rekao novinarima da se radi o investiciji od oko dva miliona KM, a da prve mašine treba da budu instalirane već u septembru.

“Mašine su nove. Znamo kupca za koga ćemo raditi, to je njemački kupac veoma ozbiljan, koji djelimično ulaže u opremu, a naše je obezbjeđenje proizvodne hale, obuka i organizacija radne snage”, izjavio je Škrebić i izrazio zadovoljstvo što je plasman unaprijed obezbijeđen.

On je naveo da će, po izgradnji, pogon zadovoljiti sve EU standarde iz te branše i posjedovati vlastiti restoran za radnike.

Jerinić je izrazio zadovoljstvo što je ta izvozno orjentisana kompanija odlučila da svoj proizvodni pogon otvori u Boljaniću na mjestu koje je prostornim planom predviđeno da bude industrijska zona i što će zapošljavati oko 300 ljudi sa područja grada i regije.

“Postoji razmišljanje da brza saobraćajnica Doboj-Tuzla ide lijevom stranom rijeke Spreče, to jest, kraj ove industrijske zone”, rekao je Jerinić i naveo da sve ide u pravcu razvoja grada.

Komapnija “Škrebić” ove godine proslavlja 25 godina postojanja sa zaposlenih 650 radnika, te godišnjim izvozom od oko 15 miliona KM.