PORSCHE 911

Russell Built Fabrication oduševio je na SEMA Show 2019. svojim Baja Spec Porsche 911. Prerada je ušla u proizvodnju, a aftermarket tuner sada se vratio s još jednom kreacijom koja Porsche 911 iz ere 964 pretvara u off-road zvijer.

911 Safari Sportsman je malo ublažen u usporedbi s Baja Spec, ali ipak dolazi s nizom originalnih nadogradnji. Russell Built je rekonstruirao čitavi ovjes, integrirajući stražnji podokvir s čeličnim stražnjim krakovima i unutarnjim amortizerima King Shocks. Nadogradnje, koje su uključivale i produljenje međuosovinskog razmaka i traga kotača, daju Porscheu 911 hod stražnjih kotača od 25 centimetara.

Russell Built dizajnirao je Safari Sportsman paket za rad s pogonskim sklopom 964. Međutim, tuner će ponuditi nadogradnje i kupcima koji žele više snage. Tvrtka može napraviti bilo što, od blage dorade 3,8 litrenog motora do 4,0-litrenog motora od 400 konjskih snaga. Kupci također mogu nadograditi i prijenos. Osnovni paket uključuje samo potrepštine za off-road zabavu u Porscheu, dok ostalu dodatnu opremu Russell Built nudi a la carte, odnosno uz doplatu.

Tuner nudi dva različita krovna nosača; klasični cjevasti ili niskoprofilni od karbona, roll hoop i paket za uklanjanje stražnjih sjedala, ekskluzivna rally svjetla u karbonskom kućištu, zračni kompresor, odbojnike od čeličnih cijevi, zaštitne ploče, komplet za premještanje hladnjaka ulja/AC kondenzatora i drugo. Russell Built je otvorio narudžbe za prerade, s cijenama koje kreću od 135.000 USD i uključuju ugradnju i podešavanje opreme i bojanje.