POZNATI AMERIČKI GLUMAC TREAT WILLIAMS POGINUO U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI

Američki glumački veteran Treat Williams poginuo je u saobraćajnoj nesreći na svom motoru.

Treat Williams (71), zvijezda mjuzikla ‘Kosa’ Miloša Formana i glumac s više od 120 uloga, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u američkoj saveznoj državi Vermont.

Prema policijskom izvještaju, Williams je u ponedjeljak oko 17 sati skretao na svom motociklu na cesti kada je na njega naletio automobil i usmrtio ga. Okolnosti nesreće se još istražuju.

“Shrvan sam. Bio je divan čovjek i fantastičan glumac. Redatelji su ga obožavali. Bio je srce Hollywooda od 1970-ih. Ove godine smo dogovorili mnogo poslova i veselio se radu”, rekao je njegov agent Barry McPhearson za People.

Williams je rođen 1951. u Connecticutu. U Hollywoodu se probijao ‘70-ih, a slavu je stekao ulogom u čuvenom Formanovom mjuziklu ‘Kosa’ 1979., uz Johna Savagea i Beverly D'Angelo.

Za ulogu u ‘Kosi’ bio je nominovan za Zlatni Globus. Glumio je u Spielbergovoj ‘1941.’ i ‘Bilo jednom u Americi’ Sergia Leonea, a u zadnjoj fazi karijere usmjerio se na televiziju gdje je bio poznat po ulozi u seriji ‘Everwood’ te nastupima u božićnim filmovima iz Hallmark produkcije.