PROLOM VODA, DAR PRIRODE – IZVOR ŽIVOTA

Prolom voda, dar prirode – izvor života

 

Iako je „Prolom“ voda i u BiH prepoznata kao uistinu ljekovita voda koja svojim karakteristikama jednako pogoduje čovjeku od najranijeg djetinjstva do zrelih godina. S obzirom da pripada grupi niskomineralizovanih visokoalkalnih voda (pH od 8,8 do 9,2) veoma je učinkovita kod liječenja različitih oboljenja i stanja.

Prolom vodu preporučujemo kod oboljenja organa za varenje:

-Hipercidni gastritis

-čir žeuluca i dvanaestopalačnog crijeva

-katari crijeva

-hronični zatvor,

-upala žuči i žučnih vodovoda,

-kamenac žučne kese,

-stanje poslije hiruskih zahvata na organima za varenje.

Neposredno nakon pijenja Prolom vode bikarbonati Prolom vode neutrališu želudačnu kiselinu čime se smanjuje kiselost želudačnog soka. Ubalažavaju se dispeptičke tegobe ( osjećaj nadudosti poslije obroka, nadimanje, gorušica ili podrigivanje).

Pijenjem Prolom vode ubrzava se motorika crijeva, a samim tim i pražnjenje crijeva što je značajno kod hronične opstipacije.

Bikarbonati poboljšavaju sekretornu funkciju jetre, što se ispoljava holagognim djejstvom.

Pod njihovim djejstvom povećava se biligeneza i dolazi do bolje pražnjenja žučne kese.

Silicijum iz Prolom vode doprinosi prirodnom liječenju hroničnih zapaljenja organa za varenje i alergija jer reguliše imunološke procese u organizmu.

Pospješuje epitelizaciju i liječenje čira na želucu, fistula na debelom crijevu.

Smanjuje upalu sluzokože žučne kese, sprječava formiranje i taloženje kristala holesterola na zidovima žučne kese i tako sprječava pojavu mulja.

Isto kao bikarbonati stimulišu, lučenje i sekreciju žuči, pospješuju regeneraciju oštećenog tkiva jetre.

Prolom vodu preporučujemo kod oboljenja kože:

-Psorijaza i drugi poremećaji keratinizacije

-Inflamatorne dermatoze – ekcemi, mikoze i drugo

Primjena Prolom vode i peloida ima termički, mehanički i hemijski efekat. Značajne su promjene u morfologiji kože; stratum korneum i stratum lucidum postaju tanji i povećava se permeabilnost kože.

Prolom voda preporučuje se djeci i bebama. Organizam djece se ne opterećuje solima i drugim mineralima, posebno bubrezi, tak oda su vode ovih karakteristika posebno pogodne po njihov organizam.

Kako piti Prolom vodu?

Alkalna voda pospješuje apsorpciju vode jer ona počinje u prvoj minuti, a mokraća se stvara nakon 30 minuta i na taj način se naše tijelo alkalizuje jer je opterećeno kiselim produktima od hrane i pića.

Važno je da se voda pije ujutro jer će tako brže doći iz želuca u tanko crijevo i bubrege. Ujutro popijte dvije do tri čaše Prolom vode, odnosno oko 0.5 litara, 30 minuta prije ručka i večere isto oko 0,5 litara, a izmedju obroka onoliko koliko možete, ali da ukupna količina unesene vode bude od 2,5 do 3.0 litara na dan.

Vaša  Prolom voda dar prirode.

DISTRIBUTER ZA BIH OLD GOLD KOMERC, DVOROVI BIJELJINA

055/350-413

oldgoldkomerc@gmail.com