PROLOM VODA, DAR PRIRODE – IZVOR ŽIVOTA

Prolom voda, dar prirode – izvor života

 

Iako je „Prolom“ voda i u BiH prepoznata kao uistinu ljekovita voda koja svojim karakteristikama jednako pogoduje čovjeku od najranijeg djetinjstva do zrelih godina. S obzirom da pripada grupi niskomineralizovanih visokoalkalnih voda (pH od 8,8 do 9,2) veoma je učinkovita kod liječenja različitih oboljenja i stanja.

 

Prolom vodu preporučujemo kod oboljenja organa za varenje:

 

-Hipercidni gastritis

 

-čir žeuluca i dvanaestopalačnog crijeva

 

-katari crijeva

 

-hronični zatvor,

 

-upala žuči i žučnih vodovoda,

 

-kamenac žučne kese,

 

-stanje poslije hiruskih zahvata na organima za varenje.

 

Neposredno nakon pijenja Prolom vode bikarbonati Prolom vode neutrališu želudačnu kiselinu čime se smanjuje kiselost želudačnog soka. Ubalažavaju se dispeptičke tegobe ( osjećaj nadudosti poslije obroka, nadimanje, gorušica ili podrigivanje).

 

Pijenjem Prolom vode ubrzava se motorika crijeva, a samim tim i pražnjenje crijeva što je značajno kod hronične opstipacije.

 

Bikarbonati poboljšavaju sekretornu funkciju jetre, što se ispoljava holagognim djejstvom.

 

Pod njihovim djejstvom povećava se biligeneza i dolazi do bolje pražnjenja žučne kese.

 

Silicijum iz Prolom vode doprinosi prirodnom liječenju hroničnih zapaljenja organa za varenje i alergija jer reguliše imunološke procese u organizmu.

 

Pospješuje epitelizaciju i liječenje čira na želucu, fistula na debelom crijevu.

 

Smanjuje upalu sluzokože žučne kese, sprječava formiranje i taloženje kristala holesterola na zidovima žučne kese i tako sprječava pojavu mulja.

 

Isto kao bikarbonati stimulišu, lučenje i sekreciju žuči, pospješuju regeneraciju oštećenog tkiva jetre.

 

Prolom vodu preporučujemo kod oboljenja kože:

 

-Psorijaza i drugi poremećaji keratinizacije

 

-Inflamatorne dermatoze – ekcemi, mikoze i drugo

 

Primjena Prolom vode i peloida ima termički, mehanički i hemijski efekat. Značajne su promjene u morfologiji kože; stratum korneum i stratum lucidum postaju tanji i povećava se permeabilnost kože.

 

Prolom voda preporučuje se djeci i bebama. Organizam djece se ne opterećuje solima i drugim mineralima, posebno bubrezi, tak oda su vode ovih karakteristika posebno pogodne po njihov organizam.

 

Kako piti Prolom vodu?

 

Alkalna voda pospješuje apsorpciju vode jer ona počinje u prvoj minuti, a mokraća se stvara nakon 30 minuta i na taj način se naše tijelo alkalizuje jer je opterećeno kiselim produktima od hrane i pića.

 

Važno je da se voda pije ujutro jer će tako brže doći iz želuca u tanko crijevo i bubrege. Ujutro popijte dvije do tri čaše Prolom vode, odnosno oko 0.5 litara, 30 minuta prije ručka i večere isto oko 0,5 litara, a izmedju obroka onoliko koliko možete, ali da ukupna količina unesene vode bude od 2,5 do 3.0 litara na dan.

GENERALNI UVOZNIK I DISTRIBUTER ZA BIH OLD GOLD, DVOROVI BIJELJINA

055/350-413

oldgoldkomerc@gmail.com