Prolom voda Šta je pH i zašto je on važan?

 

Prolom voda

 

pH je skala kojom se mjeri kiselost i baznost u rastvoru (koncetracija jona vodonika). Kreće se od 0-14, gdje 0 označava najkiselije, 7 je neutralno, a 14 najalkalnije. pH skala je logaritamska, što znači da je pH 8 deset puta alkaniji od 7, a pH 9 je sto puta alkaniji. Krv i druge tečnosti u tijelu koje okružuju ćelije su blago alkalne (pH od 7,2 do 7,45). Ukoliko bi se pH krvi promijenio na 6,9 nastupila bi koma, a zatim i smrt. Srećom, naš organizam ima mehanizme kojimu pomažu da održi ravnotežu i spriječi velike promene vrednosti pH. To su disanje – pluća, zatim tzv. puferski sistemi u tjelesnim tečnostima i selekcija vodonikovih jona u bubrezima. Ipak, današnji način života dovodi do stvaranja velike količine tzv. „kiselog otpada“ u našim organizmima. 97% hrane kao proizvod metabolizma stvara kiseli otpad, a od značajnijih faktora zakišeljavanja su i pušenje, alkohol, stres i zagađenje.

Naše tijelo je prinuđeno da se konstantno bori sa nastalim kiselinama, što vremenom osiromaši rezerve naših sistema za neutralizaciju. Nastale kiseline dugoročno opterećuju naš organizam, što dovodi do niza problema: gojaznost, smanjen imunitet, nedostatak energije, ali i čitav niz bolesti povezanih sa kiselošću, koje uključuju dijabetes, osteoporozu, formiranje bubrežnih kamenaca, artritis, rak i dr.

Alkalna voda ima u sebi više negativnih OH-jona, što dovodi do veće raspoloživosti kiseonika u krvi.

Zapravo, ako je krv samo malo alkalnija ( od 7,3 do 7,45) u njoj će biti oko 2/3 više kiseonika, koji je na raspolaganju svim ćelijama u našem organizmu! Kako bi se izborio sa velikom količinom kiselog otpada, organizam proizvodi previše slobodnih radikala, koji oksidiraju ne samo otpad, već i zdrave ćelije.

Negativni OH joni iz alkalne vode neutrališu slobodne radikale, odnosno djeluju kao snažan antioksidans. Naučnici su istraživali razloge dugovječnosti pojedinih naroda i ustanovili da je im zajednička čista alkalna voda!

 

Vaša  Prolom voda dar prirode.

DISTRIBUTER ZA BIH OLD GOLD KOMERC, DVOROVI BIJELJINA

055/350-413

oldgoldkomerc@gmail.com