PROTES U BEOGRADU: GLUMCI NAJAVILI OBRAĆANJE

Protes u Beogradu “Srbija protiv nasilja” počelo je danas od 18 sati na platou ispred Narodne skupštine u Beogradu. Kako je ranije  najavljeno  šetnja će kretati Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom do Slavije, krug oko fontane na Slaviji, pa u Kralja Milana do Terazija, Trg Nikole Pašića, pa kroz Pionirski park do Predsjedništva.

Organizatori su najavili da će ispred skupštine biti instalirana velika bina, najavljeno je obraćanje “žrtva režima”, ali i javnih ličnosti koje će izraziti žaljenje zbog dvije velike tragedije koje su tokom maja zadesile Srbiju.

Planirano je obraćanje glumice Svetlane Bojković, kao i TV voditelja Ivana Ivanovića i Zorana Kesića.

Glumci koji su poslednjih dana bili meta napada i vrijeđanja predstavnika vlasti, a zbog učešća na protestima “Srbija protiv nasilja, okupljaju se ispred pozorišta Atelje 212. Oni će se, potom, pridružiti građanima.

Neki od zahtjeva koje su okupljeni na protesti ranije postavili, a traže ih i dalje su smjenjivanje Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije i rukovodstva RTS-a, gašenje štampanih medija, ukidanje programa i nacionalnih frekvencija onim medijima koji promovišu nasilje, kao i smjenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa BIA-e Aleksandra Vulina.