PROTEST MJEŠTANA U ŽELJEZNOM POLJU

Više od 200 mještana Željeznog Polja kod Žepča jučer je protestvovalo protiv ideje da se lokalna ambulanta premjesti u prostorije škola, jer kako tvrde, to će ugroziti proces odvijanja nastave i ugroziti sigurnost učenika i osoblja škole.

Iako je od ranije poznato da bi se iste prostorije u zgradi škole adaptirale i bile spremne za sigurno odvijanje nastave, ali i zdravstvenu brigu, s obzirom da je, kako je ranije rečeno, ulaz s druge strane, mještani ipak negoduju zbog ove odluke.

Kažu kako se ambulanta mora vratiti na područje Željeznog Polja jer ne žele putovati 14 kilometara u Begov Han kako bi dobili zdravstvene usluge primarne zaštite.

Tražili su i od nadležnih da se do petka izjasne o ovom problemu te da će biti primorani prestati slati djecu u školu ako se ne odustane od ove ideje.

S druge strane, dok nadležni traže novu lokaciju za ambulantu, privrednik iz Željeznog Polja Nezir Bronja ponudio je mjesnoj zajednici Željezno Polje zemljište i novčanu pomoć za izgradnju porodične ambulante, ali i svog arhitektu koji bi napravio projekt.

Za sada nije poznato šta će Općina Žepče i Dom zdravlja Žepče, kao i članovi savjeta MZ Željezno Polje donijeti kao najracionalniju odluku koja će biti od koristi svima.