RADNICI „ŠUMA RS“ NAJAVILI ŠTRAJK

Jedinstvena udružena sindikalna organizacija “Šuma RS” saopštila je da će radnici ovog preduzeća stupiti u štrajk ukoliko se što prije ne povećaju plate.

“Inflacija je galopirajuća, svjedoci smo svakodnevnog rasta cijena osnovnih životnih namirnica, rekordnih cijena goriva i zato je važno što prije povećati plate radnicima”, saopštili su iz ove organizacije.

U saopštenju navode da je u posljednjih 14 godina cijena rada u ovom javnom preduzeću povećana za samo 10 KM te da od aprila ove godine traže pregovore s Upravom preduzeća, međutim, umjesto konkretnog dogovora, Uprava “Šuma RS” upućuje radnike da od Vlade RS traže povećanje cijena šumskih drvnih sortimenata.

Takođe, navode da se u prošloj godini u privatne džepove prelilo oko 200 miliona KM kao ekstra profit.

“Ukoliko Uprava ‘Šuma’ do sutra konkretno ne odgovori na naše zahtjeve, a u korist radnika zaposlenih u ovom preduzeću, od ponedjeljka, 26. juna, počinju prve najave štrajkova po šumskim gazdinstvima”, naveli su u sindikalnoj organizaciji, ističući da je Vlada RS nakon pregovora s reprezentativnim granskim sindikatima već povećala primanja budžetskih i fondovskih korisnika.