Recept za napitak koji ubrzava metabolizam

Riječ je o poznatom vitaminskom detoks koktel na bazi vode i citrusnog voća, đumbira i bilja. Među njegovim osobinama su: ispiranje toksina i toksina iz tela, neutralisanje agresivnog dejstva slobodnih radikala, stimulisanje metabolizma i razlaganje tjelesne masti. To jest, ne samo da liječi, već i pomaže u smanjenju težine i smanjenju zapremine.

Važno je zapamtiti da takav koktel nije magična pilula, već dodatak dobro odabranoj ishrani i redovnim sportskim vježbama.

Činjenica je da toksini u crijevima ometaju normalnu apsorpciju hrane, izazivaju nadimanje, zatvor, probleme sa kožom i stalni umor. A tako ukusna detoksikacija ima blagi diuretički efekat, stabilizuje gastrointestinalni trakt i istovremeno pokreće proces sagorijevanja masti.

Sastojci magičnog napitka

Limun

Voda sa limunom se smatra glavnim pomoćnikom u borbi protiv viška kilograma i celulita, kao i pojačivačem zdravlja koji jača imuni sistem, pa čak i podstiče zarastanje rana. A sve zbog visoke koncentracije vitamina C.

Recept za napitak

Sastojci: dva litra hladne negazirane vode; pola grejpfruta; jedna narandža; jedan krastavac; par krugova sjeckanog đumbira; dvije stabljike svježe nane.

Priprema: sve sastojke isjecite na komadiće i stavite u flašu ili dekanter, pa prelijte vodom i ukrasite svježom nanom. Ostavite da se kuva preko noći u frižideru da voda upije vitamine, hranljive materije i enzime i gotovi ste. U ljeto možete dodati led ako želite. Inače, sastav ovog koktela može biti raznovrstan, nije ga potrebno striktno pratiti, ali treba zahtijevati vodu sa jednim od agruma.

Grejpfrut

Ovo voće ne samo da osvježava, već se bori i protiv slobodnih radikala i pomaže u rješavanju problema sa varenjem. I opet, sve zahvaljujući visokoj koncentraciji vitamina C.

Narandža

Osim što je ovaj citrus bogat vitaminom C, sadrži i flavonoid nobiletin. Prema studijama, ova supstanca pomaže u stabilizaciji težine i normalizaciji nivoa šećera u krvi.

Krastavac

Pored citrusa, koktelu se može dodati i krastavac, koji ima snažan efekat čišćenja. Osim toga, ovo povrće se smatra najdijetnijim: sadrži 95 – 97% vode, a samim tim i malo kalorija. Krastavac je takođe bogat vitaminima B, PP, C, magnezijumom, kalijumom, lako svarljivim jodom i vlaknima. Sve ove komponente djeluju na uklanjanje toksina iz organizma, razbijaju višak holesterola na zidovima krvnih sudova, poboljšavaju ij mikrofloru i uopšte blagotvorno utiču na funkcionisanje cijelog gastrointestinalnog trakta.

Nana

Pored toga što je ova čudotvorna biljka bogata vitaminima i vlaknima, ona takođe pruža dugotrajan osjećaj sitosti i na taj način sprečava nastanak gladi. Nutricionisti savjetuju umjesto grickanja u obliku orašastih plodova ili čokolade, trenirajte da žvaćete grančicu svježe nane, koja takođe osvježava dah.