SA TRŽIŠTA BIH POVUČENO ŠEST ROŠTILJA NA ČVRSTVO GORIVO

Sa tržišta Bosne i Hercegovine povučeno je šest modela roštilja na čvrsta goriva na kojima su utvrđene neusklađenosti, saopštila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Ukupno je sa tržišta povučeno 46 komada roštilja, od kojih je 18 uništeno.

Neusklađenosti se odnose na oštre ivice na dijelovima koji su dostupni korisnicima, nedostatak ručki na rešetkama roštilja, deformacije i pukotine na komponentama koje ugrožavaju upotrebu i bezbjednost.

Iz Agencije je navedeno da je i debljina lima odjeljka za gorivo premala, da na proizvodima nema propisanih upozorenja i piktograma, te uputstva za upotrebu koja ne sadrže sve potrebne informacije ili uopšte nisu priložena uz proizvode.

Tokom sprovođenja proaktivnog nadzora roštilja na čvrsta goriva izvršeno je 10 inspekcijskih kontrola, a ukupno je kontrolisano sedam modela roštilja i kod svih su utvrđene neusklađenosti.

Poslovni subjekti su dobrovoljno, ili po nalogu inspekcijskih organa, izvršili usklađivanje jednog modela ovih proizvoda u ukupnoj količini od 336 komada, objavila je Agencija.

“Iako nijedan od kontrolisanih proizvoda ne predstavlja ozbiljan ili visok rizik za potrošače, na osnovu rezultata nadzora može se zaključiti da usklađenost roštilja na čvrsta goriva na tržištu Bosne i Hercegovine nije zadovoljavajuća”, istakli su iz Agencije.