SARAJEVO-ODRŽAN KONTRA-SKUP POVORCI PONOSA

SARAJEVO-ODRŽAN KONTRA-SKUP POVORCI PONOSA

U Sarajevu je danas održan mirni skup pod sloganom “Normala” za koji su organizatori rekli da podržava normalne a ne kvazi-vrijednosti. Organizovan je kao kontra-skup Povorci ponosa.

Nekoliko desetina učesnika su nakon obraćanja voditelja i organizatora Sanina Muse, od Baščaršije prošetali ulicama do Vječne vatre. Pojačano prisustvo policije bilo je vidljivo tokom te šetnje, javlja FTV.

Osnovne poruke bile su da društvo ne smije dopustiti da djeca odrastaju u istospolnim zajednicama, ‘s roditeljom 1 i roditeljom 2“ umjesto s majkom i ocem koji su žena i muškarac, kako je uvijek bilo po Božijim pravilima.

Foto; FTV /FENA

Sanin Musa je rekao da on i istomišljenici „štite našu i vašu djecu“ od sve “agresivnijeg nametanja diskursa LGBT i ostalih slova zajednice“, čemu treba reči odlučno “ne” jer su suprotni normalnim vrijednostima.

Za razliku od ovog skupa i kratke šetnje zbog koje nije trpio niko od građana, radi Povorke ponosa bit će blokirano pola Sarajeva, grada heroja, što je nepravda prema njegovom stanovnicima, rekao je također.

Povorka ponosa, koja se u glavnog gradu BiH održava četvrti put, najavljena je za danas od 18 do 21 sat.