SAŠA MAGAZINOVIĆ NA TWITTERU LIJEPI VIJESTI O PRIKUPLJANJU POTPISA

Saša Magazinović, član Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, objavio je na Twitteru lijepu vijest da su prikupljeni potpisi za vanrednu sjednicu oba doma.

Njegovu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti.

Sasa Magazinovic
@SasaMagazinovic
Dok čekamo Nikolu Špirića i Nebojšu Radmanovića da shvate da je HITNO i da sazovu sjednice na kojima ćemo potvrditi pojeftinjenje goriva, skupili smo potpise za vanredne sjednice oba doma. Ako neće oni, sjednice će sazvati poslanici i delegati! Imaju vremena još danas!!

“Dok čekamo Nikolu Špirića i Nebojšu Radmanovića da shvate da je HITNO i da sazovu sjednice na kojima ćemo potvrditi pojeftinjenje goriva, skupili smo potpise za vanredne sjednice oba doma. Ako neće oni, sjednice će sazvati poslanici i delegati! Imaju vremena još danas!!, napisao je Saša Magazinović.

Podsjetimo, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u martu ove godine je izglasao ukidanje akciza na šest mjeseci, a na prijedlog zastupnika iz SDP-a. Kako je tada objašnjeno (prema cijenama u tom periodu) to bi dovelo do pojeftinjenja goriva u iznosu od 0.50 KM.

Komisija usvojila ukidanje akciza na 6 mjeseci: “SNSD pokušava zaustaviti pojeftinjenje goriva”

PRIJE 6 DANA

Komisija usvojila ukidanje akciza na 6 mjeseci: “SNSD pokušava zaustaviti pojeftinjenje goriva”

S druge strane, Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH podržao je ukidanje akciza, ali samo na mjesec dana – prema prijedlogu delegatkinje SNSD-a Dušanke Majkić. Pored delegata iz njene stranke, za ovaj prijedlog glasali su i delegati HDZ-a.

Komisiju koja je bila zadužena za usaglašavanje Zakona o ukidanju akciza sačinjavali su Saša Magazinović, Predrag Kožul, Dragan Bogdanić, Lidija Bradara, Dušanka Majkić i Amir Fazlić.