ŠTA ĆU KUHATI DANAS?

Evo jedan prijedlog za nedjeljni ručak:

 

 

Glavno jelo: Pečena piletina s mediteranskim začinima, poslužena uz pečeni krumpir i sezonsku salatu.

 

Recept za pečenu piletinu:

Sastojci:

 

4 pileća prsa

2 žlice maslinovog ulja

2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

1 žličica sušenog origana

1 žličica sušenog ružmarina

Sol i papar po ukusu

Upute:

 

Zagrijte pećnicu na 200°C.

U maloj posudi pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, origano, ružmarin, sol i papar.

Pileća prsa operite i osušite kuhinjskim papirom. Zatim ih narežite na manje komade i stavite ih u veću posudu.

Prelijte pripremljenom smjesom od začina preko piletine i dobro promiješajte kako bi se piletina ravnomjerno namazala začinima.

Stavite piletinu na lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 25-30 minuta ili dok piletina ne postane zlatno smeđa i potpuno kuhana.

Prilog: Pečeni krumpir

Sastojci:

 

6 većih krompira, oguljenih i narezanih na kolutove

2 žlice maslinovog ulja

Sol i papar po ukusu

Svježi peršin za posipanje

Upute:

 

Krompire operite, ogulite i narežite na kolutove.

Stavite ih u veću posudu, dodajte maslinovo ulje, sol i papar te dobro promiješajte kako bi se krompiri obložili uljem i začinima.

Rasprostrite krompire po limu za pečenje i pecite u pećnici na 200°C oko 30-35 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.

Sezonska salata:

Sastojci:

 

Mješavina sezonskog lisnatog povrća (npr. miks salata, rukola, baby špinat)

Cherry rajčice, prepolovljene

Krastavci, narezani na kolutove

Kuhana jaja, narezana na četvrtine

Kukuruz šećerac

Maslinovo ulje i balzamički ocat za preljev

Sol i papar po ukusu

Upute:

 

Pripremite mješavinu lisnatog povrća i stavite je u veliku zdjelu.

Dodajte cherry rajčice, krastavce, kuhana jaja i kukuruz šećerac (ako koristite).

Prelite salatu maslinovim uljem i balzamičkim octom te posolite i popaprite po ukusu.

Pažljivo promiješajte salatu kako bi se svi sastojci ravnomjerno prelili preljevom.

Poslužite uz pečenu piletinu i krumpir. Ako želite, posipajte svježim peršinom prije posluživanja.

Uživajte u nedjeljnom ručku!