STABILNO STANJE NASTAVNIKA RANJENOG U JUČERAŠNJOJ PUCNJAVI

Nakon jučerašnjeg nemilog događaja u Osnovnoj školi Lukavac Grad, nadležni organi nastavljaju istragu i poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Ranjeni nastavnik engleskog jezika Nedim Osmanović, prema informacijama sa Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli, sinoć je skinut sa respiratora.

– Pacijent NO samostalno diše, svjestan je i trenutno stabilan, ali je njegovo zdravstveno stanje i dalje iznimno teško. U toku dana planirano je obavljanje dodatnih dijagnostičkih radnji – rečeno je u UKC Tuzla.

Službenici Uprave policije MUP-a TK po nalogu nadležnog suda i Kantonalnog tužilaštva TK jučer su pretresli kuću maloljetnog djeteta, a potom lišili slobode njegovog oca.

– S djetetom iz Lukavca, u skladu sa zakonskom regulativom, postupaju nadležne službe socijalne zaštite i relevantne medicinske ustanove. Također u skladu sa zakonskim postupcima, eventualno i nadležni sud u izvanparničnom postupku. Više informacija o tome Tužilaštvo ne može saopćiti (dijete ne može biti izloženo kaznenom progonu) jer postoje zakonske procedure postupanja. Otac djeteta danas će biti predat u nadležnost Tužilaštva, osumnjičen je za dva krivična djela, te će se ispitati i poduzet će se dalje mjere u odnosu na njega, najvjerovatnije će biti predložena mjera pritvora – navodi glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Zbog jučerašnjeg slučaja okončana je školska godina na području Tuzlanskog kantona.

 

federalna.ba/Fena