STANJE NA CESTAMA

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici magistralnog puta M-4 Jelah-Teslić (u mjestu Mraćaj) saobraćaj je potpuno obustavljen.

Na istom magistralnom putu (M-4) ali na dionici Gračanica-Lukavac u toku je uviđaj saobraćajne nezgode, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

U većem dijelu Bosne saobraća po vlažnom kolovozu, dok je u Hercegovini pretežno suho. Skrećemo pažnju  na sitne odrone kamenja na kolovoz. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije, zbog radova, tokom dana saobraća se na putnim pravcima Jablanica-Mostar (Donja Jablanica) i Čevljanovići-Nišići.

Za večeras je planirana sanacija i zamjena dotrajalih rasvjetnih tijela u tunelu Sikola, na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj. U vremenu od 23 sata do 05 sati ujutro kroz tunel će se saobraćati usporeno, jednom trakom.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Danas u 18 sati počinje  mini maratona na dionici M-6.1 Polog – Široki Brijeg. Iz pravca Širokog Brijega prema Mostaru saobraćaj će se privremeno obustaviti u 17:45 sati, a iz pravca Mostara prema Širokom Brijegu u 17:55 sati (maksimalno pola sata obustava). Vozače molimo da poštuju upute osoba iz pratnje.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška duga je kolona vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.