STANJE NA PUTEVIMA

Druga etapa biciklističkog memorijalnog maratona „Bihać-Srebrenica 2023“, i Supermaratona „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“. Krenula je jutros iz Jajca i trenutno se kreću prema Donjem Vakufu. Planirana ruta dalje je preko Bugojna, Novog Travnika, Kaknja, Visokog, do Sarajeva, gdje bi trebali stići oko 19 sati. Molimo sve vozače da u trenutku prolaska biciklista i ultramaratonaca voze oprezno i sporije.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj) saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Doljani, Gabela Polje, Osoje, Prisika i Deleuša pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije, sutra (10.07.2023.godine) zabranjuje se saobraćaj teretnih vozila preko 3,5 tone ukupne mase na putnim pravcima Luke-Vlasenica-Konjević Polje i Konjević Polje-Bratunac.

U utorak 11.07.2023.godine zabranjuje se saobraćaj teretnih vozila preko 3,5 tone na svim putevima koji iz smjera Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode prema Srebrenici.

U dane 10. i 11. jula 2023. godine zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine. Također, ova zabrana bit će na snazi i na putnim pravcima: Drinjača-Konjević Polje-Milići, Vlasenica-Luke, Konjević Polje-Bratunac, Drinjača-Bratunac-Srebrenica i Srebrenica-Zeleni Jadar.

 

Bihamk