TEŠANJ, DOBOJ-NA PET BIRAČKIH MJESTA KASNILI IZBORI

Izbori u Doboju I Tešnju protičU bez većih problema

 

                                      NA PET BIRAČKIH MJESTA  KASNILI IZBORI

Jutros u sedam sati na području općine Tešanj otvoreno je svih 56 biračkih mjesta kao I jedno za glasanje na nepotvrdjenim glasačkim lističima. U birački spisak upisano je 40.022 gradjana s pravom glasa.

-Do sada podaci s terena kažu da nema nikakvih problema I da se process odvija uredno. Ne očekujemo poteškoće. Ako ih i bude imamo kapacitete da reagiramo-kazala je zamjenski član OIK u Tešnju Azra Alić Bedak

62.263 Dobojlije s pravom glasa na 106 redovnih biračkih mjesta birat će kandidate  ispred 63 registrirana politička subjekta od čega 17 nezavisnih kandidata, četiri koalicije I 42 političke strane. Jutros u sedam sati birački process je počeo na vrijeme izuzev pet biračkih mjesta gdje je zabilježeno kašnjenje.

-U sedam časova su otvorena sva biračka mjesta osim pet gdje je bilo kašnjenja. Na četiri biračka mjestap o 15 minuta, a na jednom kašnjene od 35 minuta. Razlog zbog kojeg se kasnilo je nekoliko putap rebrojavanje glasačkih listića za odredjene nivoe na zahtjev posmatrača-pojasnio je predsjednik GIK u Doboju  Nenad Paleksić.

U skladu s preporukama CIK-e od 141 člana biračkih odbora oduzete su akreditacije,  u prvom redu zbog umiješanosti u izborne nepravilnosti na ponovljenim lokalnim izborima u Doboju prije dvije godine. Afirmativa.ba