TEŠANJ: MINISTAR KONAKOVIĆ PODRŽAO PRIVREDNIKE I TEŠANJSKI SAJAM

U okviru priprema za 18. Sajam privrede koji će se u septembru održati u Tešnju, ovdašnje Udruženje privrednika posjetio je i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković. Organizatori  ističu kako im je cilj da ovogodišnji sajam nadmaši prethodni koji je okupio više od 500 izlagača iz 16 država Evrope i svijeta.

Iako je prošlogodišnji sajam po brojnosti, ali i kvalitetu postao jedan od najboljih u regionu, organizatori, Udruženje privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj ove godine ljestvicu pomjeraju naviše. Prošle godine Sajam je na 20.000 kvadrata izložbenog prostora ugostio više od 500 izlagača iz BiH, EU, Kine, Amerike i Japana.

Konaković s privrednicima: Još bolji sajam

-Očekujem da će ovaj sajam do sada biti najbolji gdje ćemo svi uložiti maksimalne napore da organiziramo sajam na najvećem mogućem nivou-kazala je predsjednica UP „Biznis centar“ Jelah-Tešanj Saća Prnjavorac.

Uz vlastite resurse i ove godine se računa na podršku lokalne zajednice, Kantona, Federacije i države.

Prnjavorac: Imamo jasan cilj

-Imamo mogućnost i ne samo kroz Ministarstvo kojem sam na čelu nego kroz cijeli sistem pomognemo zapravo onima koji hrane cijeli sistem u BiH plaćajući doprinose i ostale budžete kojima kasnije vlasti raspolažu-poručio je u Tešnju ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković koji je ovom prilikom, nakon što je položio cvijeće na centralno spomen-obilježje u povodu 15. aprila, Dana Armije RBiH, održao i Javnu tribinu posvećenu EU integracijama.

Ove godine Grad partner sajma je Cazin,  a uskoro će se znati i zemlja partner. Prošle godine to je bila Madjarska. Afirmativa.ba