TEŠANJ: PRIJEM, UDŽBENICI I ŠKOLSKI PRIBOR ZA 519 PRVAČIĆA

TEŠANJ: PRIJEM, UDŽBENICI I ŠKOLSKI PRIBOR ZA 519 PRVAČIĆA

I ove su godine u Tešnju osigurani udžbenici i školski pribor za 519 prvačića, za 30 više u odnosu na prošlu godinu. U općinskoj upravi odlučili su to ponovo uraditi na velikoj zabavi koju je nastupom uveličao i Kike. Roditeljima ovo umnogome olakšava finansijske troškove na početku školske godine, a mališanima je, nema sumnje, dogadjaj koji će pamtiti kroz cijeli život.

Sportska dvorana u Tešnju bila je mala da primi sve prvačiće i njihove roditelje. Uz podjelu udžbenika, svesaka i osnovnog školskog pribora dobre zabave  nije nedostajalo. Očekivanja su velika.

Tešanj; 519 prvačića 

Uz slova i brojeve novi školarci su naučili i poneku pjesmicu. Sarah Tukić je prigodno pripremila pjesmicu „Đačiću, prvačiću“.

I ove je godine sredstvima iz općinskog budžeta finansirana nabavka udžbenika i školskog pribora za 519 prvačića, 30 više nego prošle godine.

Tukić; “Đačiću Prvačiću…”

-Nadam se da će ovaj dan pamtiti  tokom cijelog života zbog novih udžbenika, provoda i zabave koju će ovdje osjetiti-kazao je tešanjski načelnik  Suad Huskić.

Kotorić; neka su živi i zdravi i neka dobro uče

Roditeljima ovaj vid podrške na početlku školske godine mnogo znači. Sabina Kotorić školuje troje djece.

-On je prvi razred, ima šesti i prvi srednje. Nije baš lako sve to pripremiti i realizovati, ali radimo, snalazimo se i dobro je hvala Bogu. Neka su živi i zdravi i neka uče-kaže nam Sabina.

Uz podjelu udžbenika dobre zabave nije nedostajalo, a za nju je bio zadužen Kike. Afirmativa portal