TEŠANJ- RUKOMETNA REPREZENTACIJA BiH BRUSI TIM ZA KVALIFIKACIJE ZA EURO

Muška rukometna reprezentacija BiH treći dan na pripremama u Tešnju

 

     BRUSI SE TIM UZA ODLUČUJUĆE UTAKMICE PROTIV KOSOVA, CRNE GORE I SLOVENIJE

 

Muška rukometna reprezentacija BiH, u okviru redovnih priprema treći dan boravi u Tešnju. Uvjetima smještaja i resursa za trenažni proces svi su zadovoljni.  Pozvano je dvadesetak igrača iz domaćeg i prvenstva Slovenije i bit će ovo prilika  za selektora Irfana Smajlagića da provjeri kapacitete i eventualna pojačanja za prvi državni tim. Ovo je svakako i dio priprema za Evropsko prvenstvo koje će se dogodine održati u Njemačkoj.

Ono što svakako treba istaknuti  je da su u Tešnju učinili sve da državnoj reprezentaciji osiguraju idealne uvjete za treniranje kako one vezane uz smještaj, ishranu i sve što je potrebno da trenažni proces teče u skladu s planovima Stručnog štaba.

-Moramo svi biti svjesni da je državna reprezentacija nešto iznad svega kojoj svi moramo posvetiti pažnju i dati maksimalne napore  da bi dobili nešto zauzvrat-kaže, u ime domaćina, Dino Sinanović, Predsjednik ŽRK „Bosna“, Tešanj.

Predvodjeni selektorom Irfanom Smajlagićem, dvadesetak rukometaša iz domaće i Lige Slovenije,  će, uokviru redovnih priprema, boraviti do petka.

-prilika je ovo da selektor vidi neke nove igrače koji nisu dolazili ranije na okupljanje i sigurno prilika za njih da se pokažu koliko mogu i da se nametnu selektoru za neka nova okupljanja i obaveze prema reprezentaciji-kaže  Vlado Draganić,  rukometni reprezentativac BiH  i član RK Borac Banja Luka.

-Bitno je, uz gro reprezentacije koji je bio na dosadašnjim okupljanjima i koji je počeo ovaj ciklus kvalifikacija da selektor vidi još neke momke na koje može da računa u narednom periodu. A, cilj nam je zajednički da se palsiramo na Evropsko prvenstvo-dodaje Amir Muhović reprezentativac BiH, inače član  RK Celje,  Slovenija.

Ovo okupljanje, ističu u Stručnom štabu, je veoma važno. Uz planske treninge, treneri u nepsorednom kontaktu s igračima, nastoje ostvariti što bolji uvid u kvalitet igračkog kadra, prije svega, u domaćem prvenstvu.

-Okupljanje koristimo što moramo pronaći nekakav sustav djelovanja da možemo uspješno podići kvalitetu igrača odnosno doći do spoznaje šta imamo na domaćem terenu, od domaćih klubova, koja je to kvaliteta igrača, na kojoj su razini, šta im je potrebno učiniti da dalje napreduju-pojašnjava Irfan Smajlagić, selektor  Muške rukometne reprezentacije BiH.

Ovo je svakako dio priprema za predstojeće odlučujuće utakmice protiv Kosova u martu i Crne Gore i Slovenije mjesec poslije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj. Afirmativa.ba