TEŠANJ-TURNIR U STRELJAŠTVU

U povodu Dana grada u Tešnju održan Treći turnir u streljaštvu

 

                                IZ 11 KLUBOVA STIGLO 50 STRIJELACA

Na trećem turniru u streljaštvu „Tešanj open 2022“ upriličenom u povodu Dana grada Tešnja, nastupilo je 50 strijelaca iz 11 bh. klubova. Iako je turnir bio natjecateljskog karaktera, druženje, nova poznanstva i ljubav prema streljaštvu, bili su u prvom planu.

Streljački klub Tešanj je po treći put bio odličan organizator i domaćin turnira na koji je, iz 11 bh klubova, stiglo više od 50 strijelaca.

-Bio bi ovo daleko veći turnir da imamo adekvatniji prostor, odnosno da imamo više linija u streljani jer smo prisiljeni, zbog malog broja linija, ograničiti broj takmičara koje klubovi mogu prijaviti. Zatim, ne možemo staviti da se takmiče i vazdušnim pištoljem  jer kad bi sve to pustili, s obzirom koliko ima klubova, dva dana bi bilo takmičenje, a ovako smo uspjeli da ga održimo za jedan dan-kazao nam je trener SK „Tešanj“  Sakib  Plančić.

Mladim strijelcima su ovakvi turniri odlična prilika za provjeru forme, ali i za nova poznanstva i druženje.

-Volim se susretati na takmičenjima sa drugarima iz Tešnja i drugih klubova. Vidjamo se i na drugim takmičenjima i zaista je lijepo druženje svaki put-kaže  Lea Samardžić, članica SK „Konjih“ iz Živinica.

U SK Tešanj ovom godinom su, iako pamte i bolje, uglavnom zadovoljni. Osvojili su treće mejsto u mix parovima i zračnom pištolju, dok su u Ligi BiH bili četvrti. S Novom godinom dolaze i važna medjunarodna takmičenja.

-Odmah poslije Nove godine nam slijede dva ISF kupa koja su nam tu u blizini s obzirom na te finansije odlaska na medjunarodna takmičenja. To nam je praktično besplatno da odemo u odnosu kako otići u Džakartu ili Rio de Žaneiro gdje budu ta takmičenja. Imamo takmičenja u Sloveniji, Ruše Maribor 14. januara, a nakon 15 dana  i u Osijeku-dodaje Plančić.

Najbolji u ekipnoj konkurenciji su, ispred domaćina bili članovi SK „Željezničar“ iz Sarajeva, dok je treće mjesto pripalo banjolučkom „Megalodonu“. U ženskoj konkurenciji najviše je pokazala Nadina Omerbašić iz Tešnja dok je u muškoj  najbolji bio Abdulah Mimić iz SK Visoko. Afirmativa.ba