TOPIĆ-„NIKADA NIKOME NE BIH POMOGAO DA ODE IZ BiH!“

Prof. dr. Franjo Topić počasni predsjednik HKD „Napredak“

 

„NIKADA NIKOME NE BIH POMOGAO DA ODE IZ BiH!“

 

-Prolazimo turbulentno vrijeme, ali može bolje i ide bolje. Ja sam uvijek bio optimista i danas sam. Pesimista nikada ništa dobroga nije napravio što ne znači da probleme treba zanemariti-kazao je za „Afirmativa.ba“  prof.dr. Franjo Topić  boraveći nedavno u Usori.

Topić isitče kako najradije ne bi ulazio u politička pitanja, ali da politika umnogome odredjuje stanje u svim oblastima života današnje BiH.

„Šteta je što je ovakvo uredjenje koje sputava intenzivniji napredak. Ipak, mi u BiH živimo bolje nego cijela Jugoistčna Evropa. Ja sam prošao od Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore,  Bugarske, Rumunjske, naravno nismo kao Švicarska, da ne bude zabune. Ima i ovdje mnogo pozitivnoga i ne treba ići. Nikada nikome ne bih pomogao da ode i svako treba učiniti koliko može da poboljša stanje-kazao je Topić naglašavajući da „Napredak“ godišnje izdvaja oko 100.000 KM samo za stipendije, a u vremenu prije korone organizirano je oko 500 različitih manifestacija na godišnjem nivou.

-To pokazuje kako jedno društvo iz najmalobrojnijeg naroda može mnogo napraviti. Ne treba kukati nad stvarnosti nego treba raditi i može se. Tada će  i dragi Bog pomoći-zaključio je Topić. Afirmativa.ba