UZ MOGUĆI ZATVOR, MAGLAJSKI NAČELNIK MIRSAD MAHMUTAGIĆ  URUŠAVA  SDP BiH I SUOČAVA SE S MOGUĆIM OPOZIVOM!?

UZ MOGUĆI ZATVOR, MAGLAJSKI NAČELNIK MIRSAD MAHMUTAGIĆ  URUŠAVA  SDP BiH I SUOČAVA SE S MOGUĆIM OPOZIVOM!?

Kako sada stvari stoje, Mirsad Mahmutagić, načelnik Općine Maglaj i aktuelni predsjednik KO SDP-a BiH ZDK, uz činjenicu da se suočava sa mogućom višegodišnjom zatvorskom kaznom po osnovu predmeta formiranog u Tužilaštvu BiH zbog ignoriranja presuda  Evropskog  suda za ljudska prava u Strazburu i potvrdjene optužnce za produženo krivično djelo „nesavjestan rad u službi“ Kantonalnog tužilaštva ZDK, očito je na pravom putu da potpuno uruši SDP u Maglaju, općinsku upravu ostavi bez najkvalitetnijih kadrova i većinu u OV Maglaj preda u ruke opozicije predvodjene SDA-om.

Na posljednjoj sjednici OV Maglaj nije usvojen dnevni red. Većina koju je doskora u omjeru 16:9 držao SDP s koalicionim partnerima, na posljednjoj sjednici svela se na 12:12, dok je jedan vijećnik bio odsutan.

Mahmutagić-autokrata na kraju puta

Upućeni znaju da su problemi nastali mnogo ranije. Uzrokovani su autokratskom Mahmutagićevom vladavinom, kako u općinskoj administraciji, tako i unutar SDP-a posebno usmjerenom prema utjecajnom članstvu maglasjkog SDP-a koju, poput svih autokrata, po svemu sudeći,  nastoji ukloniti smatrajući ih konkurencijom.

https://afirmativa.ba/?p=9505

Nije se Mahmutagić libio napraviti neprijatelje gdje god je stigao. Nezvanično doznajemo da je do nesuglasica prvo došlo sa bivšim načelnikom Maglaja i jednim od najutjecajnijih SDP-ovaca uopće Mehmedom Bradarićem,  aktuelnim direktorom komunalnog preduzeća. Dokaz za ovo, svakako bi mogla biti činjenica da je Bradarićev sin, Mirza Bradarić, odani sdpovac poput oca, naupustio ovu stranku, a zatim i Maglaj, pa je OV Maglaj, vjerovatno jedino ili medju rijetkim u zemlji koje radi s parnim brojem vijećnika -24.

Mahmutagić-nesavjestan rad u službi

Častan član SDP-a i poslanik u skupštini ZDK svkako je i doskorašnji predsjednik OO SDP Maglaj Jasminko Kapić. Kažemo doskorašnji jer je i on, po svemu sudeći zbog bahatog i autokratskog ponašanja Mirsada Mahmutagića, podnio ostavku na ovu funkciju.

Elvir Vehabović, direktor maglajskog Doma zdravlja , veoma blizak ideji SDP-a,  stava je da su vijećnici nezadovoljni dešavanjem te da su postupno počeli izlaziti iz koalicione većine. Kako doznajemo i on je na ulaznim vratima nove većine u OV Maglaj na čelu sa SDA koja u OV ima devet vijećnika.

Kako doznajemo na izlaznim vratima iz SDP-a je i šef kluba ove stranke u OV Maglaj Mirza Mešić.

Begić-arogancija i bahatost došli na naplatu

Jasmin Begić, vijećnik SDA u Općinskom vijeću Maglaj, je kazao kako je sve počelo od načelnika Mirsada Mahmutagića, kako na kantonalnom tako  i na lokalnom planu.

-Arogancija i bahatost su došli na naplatu i među njihovim članovima. Veliki broj njihovih članova i vijećnika je nezadovoljan postupcima načelnika. Sve se svodi na to da nikakav ekonomski rast, infrastrukturni projekti, u ovih 6-7 godina, od kako je na vlasti, nismo imali u Maglaju. Sve je kulminiralo od onog trenutka kada je predsjednik kluba vijećnika SDP-a izašao iz kluba SDP-a  pa su i koalicioni partneri vidjeli u kojem smjeru to ide tako da je došla u pitanje većina- kazao je Begić.

Kako sada stvari stoji, uprkos činjenici da će Mahmutagić s preostalim poslušnicima i plaćenim lokalnim medijima u Maglaju, pokušati zadržati koaliciju na okupu i većinu u OV Maglaj, po onoj narodnoj „zlo raditi, a dobru se nadati“, ako na narednoj sjednici OV u tome i uspije na nekoj od narednih, nastavi li ovako, zasigurno neće.  A sudski procesi samo što nisu počeli. Afirmativa.ba