VIŠKOVIC POZIVA MLADE DA SE IZJASNE „ DA LI POMOĆ OD 100 KM DA DOBIJU SVI, ILI SAMO NEZAPOSLENI“

 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je na današnjem sastanku sa predstavnicim Omladinskog savjeta Republike Srpke mlade da predlože kriterijume za dodjelu jednokratne pomoći od 100 KM.

Govoreći o inicijativi koju je u javnosti iznio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik da se mladima od 18 do 30 godina isplati jednokratna pomoć od 100 KM u uslovima rasta cijena i inflacije, premijer Srpske je rekao da će za te namjene, prema preliminarnim procjenama, biti potrebno oko 12 miliona KM.

On je rekao da ova ideja nema veze sa izborima, nego da je to odgovor na inflaciju, te da bi isplata pomoći mogla krenuti u julu.

Premijer je pozvao mlade da iznesu prijedloge kada je riječ o kriterijumima dodjele ovih sredstava, odnosno da se izjasne da li žele da sredstva dobiju svi navedene starosne dobi ili da se izostave zaposleni.

Podsjećamo, predsjednik SNSD Milorad Dodik je 13. maja, nakon sjednice predsjedništva ove stranke u Banjaluci, najavio da će mladima od 18 do 30 godina, penzionerima i borcima u RS biti isplaćeno po 100 KM za šta će iz budžeta RS biti potrebno izdvojiti oko 50 miliona KM.