ZARADIO MILION EURA OD LAŽNOG TESTIRANJA NA KOVID

Mladi Nijemac je nedavno proglašen krivim za stvaranje lažnog centra za testiranje na kovid i nezakonito zadržavanje 5,7 miliona eura državnih isplata za testove koji nikada nisu obavljeni….

Na vrhuncu pandemije korona virusa u Njemačkoj, potražnja za testovima bila je tolika da je država Njemačka nadoknađivala centre za sprovođenje testova na COVID samo na osnovu fakture.

Većina privatnih zdravstvenih radnika je imala velike koristi, ali su neki uspjeli da zarade mala bogatstva, a da nisu pružili bilo kakvu uslugu.!

Takav je bio slučaj mladog njemačkog studenta koji je shvatio da sve što treba da uradi jeste da napravi COVID test centar na papiru, a zatim da fakturiše hiljade testova svakog dana kako bi prikupio znatne isplate od vlade Njemačke

Tinejdžer, koji je imao samo 17 godina kada je došao na ideju 2020. godine, uspjeo je da uštedi nevjerovatnih 5,7 miliona eura, a da nije uradio nikakav posao tj. Testiranje.

Prema kancelariji javnog tužioca, njemački “Kassenartzlichen Vereinigung” (Udruženje ljekara obaveznog zdravstvenog osiguranja) je vjerovao informacijama koje je dao 17-godišnji dječak iz Frajburga, koji je tvrdio da vodi centar za testiranje na kovid u Frajburgu, blizu francuske granice.

U periodu od marta do juna 2021, mladić, čije ime nije otkriveno, naplaćivao je do 5.000 testova dnevno, iako njegov centar za testiranje nije nikada postojao.

Tokom 2020. i 2021. godine, da bi ubrzala testiranje, njemačka vlada je povjerila Kassenartzlichen Vereinigung, udruženju ljekara koje su odobrile njemačke službe zdravstvenog osiguranja, da nadgleda testiranje na kovid i obavlja plaćanja privatnim centrima za testiranje. Nažalost, nedostatak nadzora učinio je sistem lakom metom za prevarante koji brzo razmišljaju i još lakše dolaze do velikih suma novca

U periodu od manje od četiri mjeseca, mladi studentprevarant je naplatio oko 500.000 kovid testova, i uprkos nevjerovatnoj dnevnoj stopi testiranja, nikada nije dobio ni pitanje od Udruženje ljekara obaveznog zdravstvenog osiguranja. Umesto toga, primio je blagovremenu uplatu u iznosu od nevjerovatnih 5,7 miliona evra na svoj bankovni račun.

Da nije umiješanog bankarskog službenika, naš mladi prevarant bi vjerovatno zgrabio još više novca od Vlade, međutim, u junu 2021., neko je primjetio da je račun običnog studenta narastao na preko 5,7 miliona eura i posumnjao u neku vrstu pranje novca.

Kontaktirali su policiju i brzom istragom je utvrđeno da je njegovo bogatstvo stečeno na nezakonit način, pa je odmah naravno, oduzeto.

Pošto je 19-godišnji, počinilac je nedavno osuđen za svoj zločin. Srećom, pošto još nije napunio 18 godina kada je pokrenuo svoju šemu, suđeno mu je kao maloljetnom, pa mu je samo oduzeto bogatstvo i naloženo da plati kaznu od 1.500 eura.

On će takođe biti na uslovnoj od godinu dana, nakon čega će ponovo sud proučiti njegov slučaj i možda izreći nove sankcije.