TEŠANJ-PRIJEM ZA USPJEŠNE UČENIKE

TEŠANJ-PRIJEM ZA USPJEŠNE UČENIKE

I ove godine su u Općini Tešanj organizirali prijem za učenike generacije i posebno uspješne učenike. Uz njih tu je i 18 učenika koji su postigli izuzetne rezultate na kantonalnim i federalnim takmičenjima, kao i tri posebno nadarena učenika koji se trenutno školuju u Sarajevu i Tuzli.

-Ja sam upisala poslovno-pravni tehničar. Ako Bog da želim završiti pravo ili ekonomiju i finansije. To me zanima-kaže učenica generacije OŠ „Abdulvehab Ilhamija“ iz Kaloševića.

-Odlučio sam da poslije upišem Gimnaziju. Nekako me to uvijek zanimalo, taj opšti smjer, posebno prirodne nauke matematika i fizika-dodaje Bakir Begović, učenik generacije OŠ „Huso Hodžić“ iz Tešnja.

Uz prigodne poklone i ove su godine u Općini organizirali prijem za učenike, ali i roditelje s ciljem da i jednima i drugima odaju priznanje za postignute rezultate.

-Želimo još jednom poručiti kako su ovi mladi ta budućnost i kako se rad, trud i zalaganje uvijek isplate-kazao je tešanjski načelnik Suad Huskić.

Većina ovih mladih, nakon školovanje, svoju budućnost vidi u BiH.

-Planiram ostati u Bosni jer tu sam se pronašla, tu sam izgradila svoju ličnost i svoj identitet tako da planiram svoj život nastaviti tu-ističe učenica MSŠ u Tešnju Belma Ahmić.

Ohrabruje činjenica da su u Tešnju već nekoliko godina uspjeli osigurati stipendija za sve studente i  nadarene učenike.  Afirmativa.ba