14-GODIŠNJA ENIDA MEHINOVIĆ PRVAKINJA SAD U TAEKWONDOU

U eri pesimizma i opće destrukcije, često ne vidimo mnogo toga ohrabrujućeg oko nas. Afirmativa.ba stoga donosi vanredno lijepu priču o Enidi Mehinović (14) koja je ove godine ovjerila prošlogodišnju titulu prvakinje SAD u taekwondou u svojoj kategoriji.

Na velikom državnom turniru u teakwondou  održanom 7. maja ove godine u Las Vegasu, savezna država Nevada, Enida je, u odgovarajućoj kategoriji, osvojila Zlatnu medalju  i odbranila titulu prvakinje SAD.

Naime, Enida Mehinović je 5. avgusta prošle godine u Amarillu, savezna država Arizona, prvi puta osvojila prvenstvo SAD u svojoj kategoriji.

Enida je rodjena 4. septembra 2008. godine u Salt Lake Cityju, savezna država Utah,  i učenica je šestog razreda osnovne škole.

Kćerka je Sabahudina i Alme Mehinović iz Tešnja koji su u SAD otišli 1997. godine. Unuka je poznatog tešanjskog likovnog umjetnika Hasana Mehinovića. Parče domovine su, kao što se vidi,  ljubomorno ponijeli u ovu veliku zemlju. Uz iskrene čestitke, nema sumnje da ćemo za ovu vrsnu sportašicu još čuti.  Arirmativa.ba