ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ DEFINITIVNO NAPUŠTA SDA!

Nakon brojnih špekulacija i najava o mogućem istupanju iz SDA i formiranju vlastitog političkog bloka, sada je sasvim jasno da Šemsudin Mehmedović, nakon više od tri decenije u SDA, napušta ovu stranku. Potvrdio je ovo Mehmedović na sjednici IO OO SDA Tešanj 08.12.2023. godine.

“Na 30. redovnoj sjednici Općinskog izvršnog odbora SDA Tešanj održanoj 15.12.2023. godine, razmatrana je aktuelna politička situacija.

Mehmedović: Definitivno napušta SDA!

Nakon rasprave, OIO SDA Tešanj je donio sljedeće zaključke:

1. Nakon određenih medijskih natpisa, OIO SDA Tešanj je održao svoju 29. redovnu sjednicu u petak, 08.12.2023 godine. Na istoj sjednici lzvršnog odbora SDA Tešanj, potpredsjednik Šemsudin Mehmedović je pred lzvršnim odborom SDA Tešanj potvrdio da napušta SDA i da radi na osnivanju novog političkog subjekta.

2. OIO SDA Tešanj izražava žaljenje zbog ove odluke Šemsudina Mehmedovića, iskazujući poštovanje za doprinos koji je u svom dugogodišnjem radu kao Predsjednik i dužnosnik davao u radu OO SDA Tešanj. Istovremeno, uvažavamo i slobodnu volju i pravo svakog pojedinca na izbor političkog djelovanja i organizovanja”, stoji, izmedju ostalog, u saopćenju OO SDA Tešanj. Afirmativa.ba