HOĆE LI NEZADOVOLJNI MJEŠTANI ZAUSTAVITI RADOVE NA IZGRADNJI KORIDORA Vc KOD MAGLAJA?!

Mještani MZ  Radojčići“ uputili su danas posljednji apel  JP „Autoceste FBiH“, izvodjaču radova i Općini Maglaj, ostavivši rok od sedam dana prije no što, ističu,  razmisle o ponovnoj blokadi radova na dionici autoputa kod Maglaja.

1-Pismo-Urgencija za Lukiće 7-2024.

Početak radova na izgradnji dionice autoputa Medakovo-Ozimice na koridoru Vc, kako se i očekivalo, uzrokovao je velike probleme u odvijanju svakodnevnog života stanovnicima više naselja u novošeherskom kraju.

Putevi blokirani već deset mjeseci

Lokalni put 35 u Strupini Lukići-Čakrame s početkom radova je blokiran i djelimično uništen zbog čega stanovnici ovih naselja, koj isu sami finansirali njegovo asfaltiranje,  a ponajviše 40-tak obitelj iz naselja Lukići do Novog šehera idu obilaznim makadamskim putem dužim od postojećeg za oko dva kilometra.

3-PISMO -UPIT 06-06-2024…

U januaru su mještani održali sastanak u Općini s predstanvicima JP „Autoceste FBiH“ kada su, ističu dobili uvjeravanja da će pomenuti lokalni put biti izgradjen do jula ove godine. Kako radovi do danas nisu počeli, iz MZ Radojčići, kojoj pripadaju navedena naseljena mjesta,  su početkom juna nadležnim uputili urgenciju na koju su se oglušili, pa su danas uputili novu ostavljajući rok od sedam dana JP „Autoceste FBIH“ da ispuni obećanje. U protivnom će, ističu, ponovo blokirati gradilište autoceste. Afirmativa.ba