22 KARATE TURNIR U DOBOJU-NASTUPILO 680 TAKMIČARA IZ 55 KLUBOVA IZ ČETIRI DRŽAVE

U Doboju odežan 22. medjuanrodni karate turnir „Doboj open 2022“

 

                       NASTUPILO 680 TAKMIČARA IZ 55 KLUBOVA IZ ČETIRI DRŽAVE

 

U organizaciji Karate kluba „Sloga“ iz Doboja u ovom gradu je održan 22.  medjunarodni turnir za  mlade karatiste „Doboj Open 2022“. Riječ je o jednom od najmasovnijih  takmičenja ove vrste u našoj zemlji. Na turniru je ove godine nastupilo 55 klubova  sa 680   takmičara iz  BiH, Srbije, Slovenije i Austrije.

Dobojski turnir je i ove godine opravdao epitet jednog od najmasovnijih takmičenja za mlade karatiste u regionu. Odazvalo se više od 680 mladih karatista iz 55 klubova iz naše zemlje, Austrije, Slovenije i Srbije. Za mlade takmičare, od kojih mnogi već imaju iskustva na velikim takmičenjima,  ovo je prilika da provjere stečena vještine, ali i da steknu nove prijatelje.

-Zanimljivo mi je da upoznam nove ljude koje do sada nisam upoznala i zanimljivo mi je, pošto je svako tamičenje neka nova lekcija-kaže nam članica KK „Sloga Hemofarm“ iz Doboja Marija Kitić.

-Cilj mi je da stignem do crnog pojasa i da tako nastavim trenirati da dodjem do sudije-dodaje  Ivana Savičić  iz brodskog KK „Polet“.

Iako se  već dvije godine, zbog izgradnje sportske dvorane u Doboju, turnir održava u sportskoj dvorani OŠ u Osječanima, domaćini čine sve da takmičenje protekne u skladu s propisanim standardima.

-Ova dvorana, koliko, toliko, ispunjava uslove naše organizacije. Svima je poznato i mi očekujemo da će Doboj za koju godinu dobiti izuzetno lijepu dvoranu pa ćemo, kao klub moći da u Gradu Doboju organizujemo još bolji i još kvalitentiji turnir. A, ovdje u dvorani u MZ Osječani nadamo se da će se svi osjećati ugodno i da će odavdje iz ove MZ kao i Grada Doboja ponijeti lijepe utiske-kazao je delegat turnira  Bojan Tadić.

-Karate kao sport, a posebno KK „Sloga“ Doboj je ubjedljivo najtrofejniji  klub u Gradu zahvaljujući predanom radu trenera ali, moram napomenuti, i dugotrajnoj podršci Gradske uprave  kao i bivšeg i sadašnjeg gradonačelnika-poručio je predsjendik Kluba Miloš Bukejlović.

Za sudjenje na pet borilišta u kategorijama kate i borbe bio je zadužen 21 sudija.

-Danas imamo 870 prijava sa preko 670 učesnika. Radimo na pet borilišta. Očekuje nas vrlo težak i mukotrpan posao, ali kažem, mi to radimo sa zadovoljstvom i siguran sam da ćemo takmičenje završiti bez problema-kaže vrhovni sudija turnira Srđan Šakić.

-22 takmičara, dakle u više kategorija radimo. Očekujem dobar rezultat jer mi imamo dobar klub i dobre takmičare-kaže trener KK „Internacional“  iz Zenice Selver Keleštura.

-Hoću da ostvarim najbolji rezultat i da polako krenem da osvajam prva mejsta stalno i da budem prvak-sanja svoj sportski san Tina Ružojčić iz KK „Polet“ Brod.

Iako su velika domaća i medjunarodna takmičenja za ovu  godinu uglavnom prošla svakom klubu  i treneru je  važno da na masovnoj smotri provjeri formu mladih karatista i još jednom praktično podsjete da sport spaja ljude i širi dobro medju njima.

-Mi smo za ovu godinu završili sve što treba da se završi uključujući i Državno prvenstvo, izborne turnire Balkansko prvenstvo, Evropsko i Svjetsko. U principu ovo je više  revijalnog karaktera za druženje i to sve.  Naravno,  uvijek psotoji želja za pobjedom bez obzira što je to turnir prijateljskog karaktera i sadržaja-poručuje trener  KBS „Zmaj“ iz Gradačca  Asmir Jahić.

Iako turnir nije, u pravom smislu, takmičarskog karakera, proglašeni su najuspješniji uz dodjelu zahvalnica i priznanja za one koji su do sada na razne načine podržavali dobojski turnir. Medju laureatima je bila i naša medijska kuća. Zahvalnicu našem uredniku uručio je predsjednik kluba i, doznajemo, novi ministar pravde u Vladi RS,  Miloš Bukejlović.  Afirmativa.ba