22. „VUČIJI DANI NA OZRENU“ BEZ TROFEJA

  1. „VUČIJI DANI NA OZRENU“ BEZ TROFEJA

Iako je 22.  lovno-turistička manifestacija „Vučiji dani na Ozrenu“, okupila više od 900 lovaca iz 53 lovačka udruženja iz naše zemlje, Srbije, Hrvatske i Slovenije, okončana je bez trofeja. Vuk nije odstrijeljen, a za utjehu lovcima bile su dvije odstrijeljene lisice. Uprkos tome dobrog raspoloženja nije nedostajalo, a najavljena su nova ulaganja kako bi ova manifestacija u godinama koje dolaze bila još sadržajnija i bolja.

Lovci su danima prije pažljivo osmatrali teren u nadi da će na dan manifestacije odstrijeliti vuka.

-Ima vukova vidjeli smo ih.  Biće šanse. Tu su od jučer ujutro su tu na Milinkovcu prešli i otišli su prema Božićima dva komada-priča nam lovac sekcije osojnica LU „Fazan“ iz Doboja  Mirko Nikolić.

Na lovnom području od skoro 12 hektara uočeno je 11 vukova, ali u ovakvim prilikama, ističu organizatori,  gdje u hajci učestvuje gotovo hiljadu lovaca, teško je biti uspješan.

-Vuka imamo, ali na žalost evo ovakve manifestacije je teško realizovati što su lovci zaista nedisciplinovani, ne poštuju nas kao organizatore. Nemirni su na čekama, a vuk, ipak,  važi za top predatora, veoma je osjetljiv tako da  na ovakav način ga je jako teško odstrijeliti-pojašnjava predsjednik LU „Fazan“ iz Doboja Vedran Božičković.

Lovno-turistička manifestacija „Vučiji dani na Ozrenu“ u narodu poznatija kao „Hajka na vuka“ održava se 22 godine i, zahvaljujući podršci svih, sve je bolja i sadržajnija.

-Imamo goste iz Srbije, iz Slovenije, iz Hrvatske, iz Crne Gore što svakako promoviše ljepote Ozrena, ali svakako i Grada Doboja i RS-kazao je na Ozrenu gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Lovcima se pridružio i predsjednik Lovačkog saveza RS Savo Minić koji je, i kao ministar u entitetskoj Vladi najavio dodatnu finansijsku podršku za ovu manifestaciju.

-Tako da će to biti ove, a i svake slijedeće godine ćete vidjeti da će to i infrastrukturno i sa svim onim što podrazumijevaju ovakve manifestacije dobiti jednu veću obimnost i jedan veći sadržaj-poručio je Minić.

Vuk, kao glavni trofej, nije odstrijeljen. Za utjehu odstrijeljene su dvije lisice, ali to nije pomutilo dobro raspoloženje medju lovcima i gostima.

-Nama je prvo u cilju unaprjedjenje lovnog fonda i pomoć divljači. Mislim da je druženje na prvom mjestu-kaže predsjednik LS Vareš u LD „Zvijezda“  Ognjen Ridžić. Afirmativa.ba