VELEŽ POBIJEDIO SLOGU IZ DOBOJA

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, sastale su se ekipe Veleža i Sloge iz Doboja. Rezultat je bio 3:0 za goste iz Mostara.

Početak utakmice je pomjeren 30 minuta. Teren je bio u jako lošem stanju, iako se cijeli dan radilo na tome da se osposobi za ovaj meč. Na kraju, umjesto u 18:30, utakmica je počela u 19 sati.

Sloga je puno bolje otvorila meč. Uglješa Starčević je imao nekoliko šansi u prvih 25 minuta ovog duela.

U 31. minuti meča, Velež je ostao bez Emira Halilovića zbog povrede koljena. Na njegovo mjesto došao je Nemanja Anđušić.

Devet minuta kasnije, rezervista Anđušić trese mrežu Sloge. Slavlje zbog gola je kratko trajalo, jer je pomoćni sudija digao zastavicu. Pogodak je poništen opravdano jer se igrač Veleža stvarno našao u ofsajd poziciji.

Do kraja poluvremena, Velež je imao još jednu šansu za gol. Šutirao je Nermin Haskić ali nije promijenio rezultat.

U 53. minuti, Haskić je ipak zabio pogodak za vodstvo Veleža. Edo Vehabović je ubacio loptu a Haskić poslao loptu iza nemoćnog Elvisa Trake.

Haskić je malo poslije gola imao još dvije šanse, a onda mu je odgovorio Obrad Starčević, ali nije uspio da matira Slavišu Bogdanovića.

U 73. minuti je Sloga imala fantastičnu priliku da izjednači s bijele tačke. Bogdanović je napravio faul i dobio žuti karton, a loptu je uzeo Starčević. Ipak, Bogdanović ispravlja svoju grešku i odlično brani penal štoperu Sloge.

Samo nekoliko minuta kasnije, crveni karton za rezervistu Sloge. Franko Dadić je uspio zaraditi dva žuta kartona i tako je ostavio ekipu iz Doboja s deset igrača na terenu.

Haskić se očigledno odlično snašao na ovakvom terenu, te je postigao i drugi pogodak za Velež. Tino Blaž Lauš ga je uposlio i napadaču Veleža nije bilo teško da zabije gol u 87. minuti.

Radio Sarajevo