DOM INVEST MONTAŽNE KUĆE 45 DANA DO STANA

 

Poduzece Dom Invest je osnovano 1994.g. kao S.Z.R. kao mala obiteljska radnja u to vrijeme prateci vece firme kao koperant na obnovi porusenih objekata, vremenom S.Z.R. prerasta u d.o.o. i specijalizira se za proizvodnju montaznih stambenih,poslovnih i vikend objekata. Sami poceci su bili veoma teski trebalo je okupiti odgovarajuci tim koji bi bio u stanju u potpunosti ispuniti potrebne tehnicke uslove i posjedovati znanje za ovakvu tipu gradnje.

Mala prednost je bila to sto sam u ranijem periodu proveo 15 godina rada u bivsoj velikoj i najvecoj kompaniji za proizvodnju montaznih objekata I.P. Krivaja Zavidovici tako da sam poznavao cijelokupni sistem montazne gradnje jer sam svih tih 15 godina u proizvodnjoj jedinici “Montaza” koja je bila u sistemu I.P. Krivaja i proizvodila montazne objekte tako da sam tu stekao veliko iskustvo koje sam primjenio u svojoj kompaniji Dom Invest. I u narednom vremenskom periodu mnoge detalje smo poboljsavali i unapredjivali da bi se doslo do danasnjeg statusa, bilo je mnogo truda i rada, odricanja i borbe da se nametnemo zahtjevnom trzistu kao nepoznata kompanija (jos veca teskoca je kada izbjeglica pravi firmu sto bi mi u bosni kazali sa ledine ali i ledina nije tvoja i nju moras kupiti).

Normalno da nije bilo timskoga rada i zajednickog truda svih uposlenih i najblizih suradnika i kao uzajamnog povjerenja nebi bilo moguce napraviti ovakvu kompaniju. Prije svih moram se zahvaliti svim uposlenicima koji su bili na pocetku dio kompanije a vremenom i ostalim koji su dolazili u kompaniju ,zanatlijama,tehnicarima,inzinjerima,a posebno mom prvom saradniku teh.dir.Nevenku Grlicu koji je tu od prvog dana. Isto tako našem mag. Građevine gos. Goranu Tadiću koji je rukovodilac operativnog sektora koji je zadužen za realizaciju naših objekata .

Dom Invest je u rangu malih poduzeca po kapacitetu i broju uposlenih ali po kvaliteti u samom vrhu (to su rijeci nasih kupaca). Dom Invest d.o.o. Zepce posjeduje 3 proizvodne hale i 2 skladisna natkrivena prostora i svu potrebnu opremu za proizvodnju i gradnju montaznih objekata, a posebno akcenat dajemo na strucnu i veoma kvalitetnu i educiranu radnu snagu na koju sam posebno ponosan.

Dom Invest d.o.o montazne kuce na godisnjem nivou izvozi na inozemno trziste preko 80% proizvodnje stalnim unaprijedjenjem proizvodnje i uposljavanjem strucnog kadra stigli smo do nivoa kvalitete koju zahtjevaju standardi EU sto je dokaz i CE znak koji posjedujemo tako da nasi objekti nemaju prepreku za gradnju po cijeloj Europi.

Inace u danasnje vrijeme je povecan interes za gradnju montaznih kuca i svake godine je sve veci i veci broj zahtjeva za gradnju.

Kupci su prepoznali da je ovaj oblik gradnje veoma prihvatljiv za njih jer su objekti veoma udobni za stanovanje toplinski veoma dobro izolirani tako da je velika usteda energije ,veoma brza gradnja, trajnost objekata veoma velika, sigurnost u objektima u smislu zemljotresa pa i pozara, u nasim objektima zidne panele oblazemo “fermacil” plocama njemackog proizvodjaca a ta je ploca u potpunosti negoriva sto daje poseban kvalitet objektima, cijene objekata su veoma prihvatiljive i povoljne za kupce, dokaz tome nasa kompanija citavu godinu unaprijed ima ugovorenu proizvodnju. Nasi objekti se nalaze u

mnogim drzavama Europe kao i BiH,

 

Poduzece Dom Invest d.o.o. Zepce je prisutno na trzistu vec 25 godine i u tom periodu smo proizveli na stotine kuca prizemnih i spratnih u nasem proizvodnom asortimanu imamo proizvodnju krovnih resetkih, nosaca po sistemu WOLF sistem spajanja jezevka koji se koriste kod izgradnje skladisnih prostora, objekata za farme i drugih industrijskih poljoprivrednih objekata.

Poduzece Dom Invest d.o.o. Zepce posebnu paznju pridaje svojim kupcima i kupac je najbitniji faktor u cijeloj prici i njemu pokljanjamo veoma veliku paznju u smislu da svi njegovi zahtjevi budu u potpunosti ispunjeni i da njihova ocekivanja budu potpuna opravdana odabirom kuce koju su povjerili nama da gradimo. Kupac je taj koji daje ideju svoje kuce bilo da sam predlozi model kuce u smislu sadrzaja, potrebnih prostorija, bilo da od naseg modela koji smo ponudili zatrazi neke preinake kako bi dosao do optimalnog stambenog prostora, bilo da kroz razgovor s nasim projektantima dode do potrebnog rjesenja.

S kupcem se razgovara o svim detaljima kuce, velicina, model, tip stolarije, tip podova, fasada, krovni pokrivac, instalacije, itd… Svi segmenti se definisu kroz razgovor, a kasnije se pretvaraju u ponudu tako da prilikom realizacije nema nejasnoca. Ipak ako kupac tokom izvodjenja radova zatrazi izmjene, a da je to moguce izvesti u tehnickom smislu uvjek se udovolji kupcu.

Kupci su nasi promotori oni su ti koji po zavrsetku radova, i po prijemu kljuceva govore o nama , nasoj kvaliteti , nasoj kompaniji gdje mi ne mozemo uticati na njihovo misljenje i obicno su komentari pozitivni. Nasi kupci nas preporucuju svojim prijateljima, poznanicima, rodbini da mogu izgradnju svoje kuce, poslovnog prostora povjeriti nama. Zadovoljan kupac je nas veliki uspjeh i garancija da cemo se dugo odrzati na trzistu koje je veoma zahtjevno. Kupac prilikom odabira kuce i postavljanja projektnog zadatka bira najbolja rjesenja, naravno kupac moze da radi jedan dio objekta tipa suteren, podrum i sl. i u klasicnoj izvedbi a da sljedece etaze budu nasa konstrukcija montaznog tipa. Nasi projektanti u potpunosti ispostuju zahtjeve kupaca  svaki objekat projektiramo i pripremamo potrebnu tehnicku i projektnu dokumentaciju za dobivanje gradjevinske dozvole.

 

Recepta za uspjeh nema nigdje napisanog pa da ga covjek primjeni ali prije svega potreban je veliki strucan rad, i posten odnos prema svima, kupcu, svim uposlenicima, drzavi, lokalnoj zajednici, i covjek mora biti drustveno odgovoran prema potrebama raznih socijalni kategorija, humanitarni organizacija, sportski organizacija pa i vjerski organizacija, gdje mi kao kompanija veoma cesto dajemo svoj doprinos i sve to kada se poslozi i lijepa rijec proistekne od svih njih, eto formule.

Svakako postoji mogucnost i ima jos potencijala za jos vecu proizvodnju i uposlavanje novih radnika ali u tome segmentu je potrebno da imamo uredjeno drustvo sa jasnim zakonskim okvirima koji su normalno provodljivi. Veoma je bitna zakonska infrastruktura koja mora biti vise prilagodjenja kompanijama koje stvaraju novu vrijednost, koje otvaraju nova radna mjesta.

Poznato je da nije posten odnos države naspram privatnih poduzeca i  poduzeca koja su u vlasnistvu drzave, jer tamo gdje je drzava vlasnik tamo se i akumuliraju najveca dugovanja prema svim fondovima i punjenje budzeta je nedovoljno a potrebe budzeta iz dana u dan su sve vece i vece. Drzavna struktura uposljava svaki dan novi broj radnika u drzavni sektor, ministarstva i razne asocijacije koje ne doprinose razvoju drustva a posljedica toga je fiskalni i parafiskalni nameti koji su sve veci i veci i koji guse zdrave kompanije.

Kompanije koje izvoze svoje proizvode i tako unose devizni prihod u drzavu moraju biti stimulisane a ne sputavane u svom razvoju zbog velikih davanja drzavi. Veliki problem cine nepostojanje medu drzavnih sporazuma koji bi omogucili nesmetan izvoz i rad u drzavama europske unije. Takav sporazum je najveca smetnja nasoj kompaniji kao i drugim iz iste oblasti po kome nasi radnici ne mogu provesti vise od 90 radnih dana na podrucju EU u toku jedne godine, a da tu oblast imamo uredjenu mi bi proizvodnju u naredne dvije godine uvecali vise od 100%.

Do novog stana za 45 dana.

-Vaša kuća za život, odmor na planini, na moru  je u DOM-INVESTU doo Žepče

Tel/fax: 032-884445/GSM 061-788-633, 

dominvest@tel.net.ba 

antomrkigrlic@gmail.com