NOVI PROSTORI I ZA POREZNU ISPOSTAVU DOBOJ JUG

U novizgradjenom objektu, u koji su Vlada ZDK i viši nivoi vlasti uložili skoro 300.000 maraka, uz prisustvo kantonalnog premijera Mirnesa Bašića, sa ministrima Mirsadom Hadžićem i Fahrudinom Čolakovićem   i direktora Porezne uprave FBiH Šerifa isovića sa saradnicima,  svečano su otvorene nove prostorije Porezne ispostave  u Doboj Jugu koja je do sada bila smještena u privatnoj kući.

Uz bolje uvjete rada uposlenika, nove prostorije će omogućiti kvalitetntije usluge i bržu komunikaciju s gradjanima i poreznim obveznicima.

-Očekujem da ćemo zajedno raditi na tome da Općina Doboj Jug  bude prva u rješavanju nekih poreznih nameta, zajedno raditi na procedurama za olakšavanje privrednicima-kazao je općinski načelnik Mirnes Tukić.

Uz deset kantonalnih ureda, u okviru Federalne porezne uprave egzistiraju i 73 lokalne ispostave.

-Objektivno Porezna uprava je smještena u neadekvatnim prostorima. Mi smo posljednjih godina uspjeli par ispostava osposobiti i prilagoditi ih boljim uslovima rada i tako poboljšati uvjete rada uposlenih, ali i kvalitet usluge našim obveznicima i to ćemo činiti i ubuduće-kazao je  Šerif isović, direktor Porezne uprave FBiH.

Novi prostori bilioteke, CZ i drugi osigurani su zahvaljujući, prije svih, finansijskoj potpori Vlade ZDK.

-Naše opredjeljenje je da, u ovom slučaju konkretno djelujemo kako  bi gradjanima  usluge bile na jednom mjestu. Ovo je i cilj Vlade ZDK da  olakša, u svakom smislu gradjanima, sve usluge na području ZDK-kazao je premijer ZDK  Mirnes Bašić koji je s isovićem i svečano otovrio nove prostore Porezne ispostave u Doboj Jugu.

Novi prostori Porezne ispostave omogućit će brže i kvalitetnihe usluge za oko 4.000 stanovnika i oko 250 privrednih subjekata na području Doboj Juga.  Afirmativa.ba