MIRANDA KERR IMA ODLIČAN RECEPT ZA MUFFINE

Uvijek smo u potrazi za kreativnim idejama za doručak ili snack na poslu, a zanimljiv prijedlog ima supermodel Miranda Kerr.

Njezina verzija obožavanih muffina temelji se na organskim i bezglutenskim sastojcima, a možete je pripremiti večer prije i ponijeti na posao sljedećeg dana.

Sastojci:

2 šalice bezglutenskih zobenih pahuljica

2 žličice praška za pecivo

¼ žličice sode bikarbone

1½ žličice cimeta

¼ šalice meda

2 žlice chia sjemenki

¼ šalice jogurta od kozjeg mlijeka

½ šalice soka od jabuke

2 lagano istučena jaja

1 bjelanjak

4 žlice kokosovog ulja

½ žličice praška vanilije

2 velike zelene jabuke

2 zrele banane

½ šalice nasjeckanih oraha

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

U blenderu usitnite zobene pahuljice dok ne postignu teksturu brašna.

Pomiješajte zob, orahe, chia sjemenke, prašak za pecivo i sodu bikarbonu u posudi za miješanje.

Lagano istucite jaja i bjelanjak u zasebnoj posudi.. Dodajte jogurt, sok od jabuke i pomiješajte.

Na tavici lagano zagrijte kokosovo ulje, cimet, vaniliju i med. Miješajte dok ne poprimi konzistenciju sirupa.

Dodajte mješavinu s jajima suhim pomiješanim sastojcima. Miješajte, a zatim dodajte mješavinu s kokosovim uljem.

Nasjeckajte jabuku i zgnječite bananu te dodajte u smjesu.

 

Ispunite posudice za muffine do ¾.

Pecite 30-40 minuta (isprobajte nožem ili čačkalicom je li pečeno).

Pustite da se ohlade 15 min pa po želji pospite cimetom.