AKCIJA SIPE: ODUZETA VEĆA KOLIČINA CEDEVITE PROIZVODA

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u prethodnom periodu, po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, na području Sarajeva, Posušja i Tomislavgrada realizovali operativnu akciju “Cedevita”, kojom prilikom su izvršili pretrese na više lokacija.

Operativna akcija je realizovana zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 149. stav (2), (3), (5), (6), (8) i (9) Zakona o industrijskom vlasništvu Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina cedevita proizvoda i to oko 22 kartonska paketa cedevite različitih ukusa, za koje se sumnja da su pakovane u vrećicama bez printanog laserskog koda, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa pripadnicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadno hercegovačkog kantona i Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona.