Ana Brnabić o povratku srbijanskih snaga na Kosovo

Premijerka Srbije kaže da će službeni Beograd, kad je riječ o Kosovu, zahtijevati sve što je u skladu s Rezolucijom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda 1244.

Nakon što je u četvrtak navečer povećan broj pripadnika policije na sjeveru Kosova, jedan je policajac lakše povrijeđen na području opštine Zvečan.

U policijskim stanicama na sjeveru Kosova smanjen je broj službenika, nakon što su zaposlenici srpske nacionalnosti početkom prošlog mjeseca napustili posao, u znak nezadovoljstva zbog odluke o zamjeni srbijanskih registarskim tablicama Kosova te zaoštravanja odnosa  Kosova i Srbije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da će službeni Beograd, kad je riječ o Kosovu, zahtijevati sve što je u skladu s Rezolucijom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda 1244.

“Prema Rezoluciji 1244, mi imamo pravo i svu nameru da uputimo zahtev da se određeni broj naših trupa vrati tamo, jer ako KFOR ne može da obezbedi sigurnost i ne može da obezbedi mir. Mi želimo da se borimo samo i isključivo za mir, stabilnost i sigurnost. Mi imamo mnogo toga da izgubimo, nemojte da se igrate ni sa životima ljudi, ni sa perspektivom Srbije za koju smo toliko naporno radili”, rekla je Ana Brnabić.