PREMINULO ŠEST OSOBA POZITIVNIH NA KORONAVIRUS U BOLNICAMA ZDK

U bolnicama u Zeničko-dobojskom kantonu na liječenju zbog infekcije Covida-19 trenutno se nalazi ukupno 12 pacijenata, odnosno dva pacijenta manje nego u prošli ponedjeljak, ali je u proteklih sedam dana preminulo ukupno šest pacijenata.

Već drugu sedmicu zaredom broj hospitaliziranih u tom kantonu je dvoznamenkast, a zanimljivo je da je u ovom trenutku više pacijenata na liječenju u Općoj bolnici Tešanj, nego u Kantonalnoj bolnici Zenica. Tešanjska je bolnica u prošli ponedjeljak imala šest takvih pacijenata.

– U ovom trenutku na liječenju imamo osam pacijenata, ali se ne radi o težim slučajevima. Nakon dugo vremena, u subotu smo imali jedan smrtni slučaj osobe koja je bila pozitivna na Covid-19, ali koja je imala i druge bolesti – ističe direktor OBT Omer Bedak.

Zenička je bolnica, na početku sedmice, u zadnje dvije sedmice imala na liječenju po osam pacijenata inficiranih koronavirusom.

– Trenutno na liječenju imamo četiri pacijenta, od kojih je jedan na respiratoru. Tokom prošle sedmice, kada smo na odjelu najviše u jednom trenutku imali 12 Covid-pacijenata, imali smo i pet preminulih koji su bili pozitivni na koronavirus. Od toga su tri pacijenta preminula jučer – ističe Skomorac.