ANEL AHMEDHODŽIĆ BIRA BIH

Naš reprezentativac iz Sheffield United-a Anel Ahmedhodžić (23) u razgovoru za švedske medije govorio je o svojoj odluci da izabere Bosnu i Hercegovinu ispred Švedske u kojoj je rođen.

– Dobio sam neke ružne poruke. Samo sam se nasmijao na to. Takve stvari su smiješne. Nije me briga što mi neki ljudi pišu ružne stvari. Mogu pisati šta god hoće. Odrastao sam u Rosengardu i jedino što znam su ružne riječi, rekao je Anel i dodao:

– Znam da bih vjerovatno bio starter da sam izabrao da igram za Švedsku. Ipak, moj izbor je bio drugačiji. Volim što sam tako odlučio. Volim igrati za Bosnu i Hercegovinu. Neopisiv je osjećaj igrati za BiH.

Kada su u pitanju odlične igre u Sheffield United-u, Ahmedhodžić je najavio borbu za prvo mjesto.

– Drugo mjesto garantuje plasman u Premiership, ali želim da budemo prvi. Mislim da imamo kvalitet da budemo u sredini tabele u Premiershipu u narednih nekoliko sezona. Nakon toga ćemo pokušati da se borimo za izalazak u Evropu. Ipak, ima moramo još mnogo toga da uradimo – zaključio je naš reprezentativac, koji je ove sezone odigrao 21 utakmicu u Championshipu i postigao četiri gola, uz dvije asistencije.