BH OSKAROVAC DANIS TANOVIĆ U ŽIRIJU 50. MEĐUNARODNE NAGRADE EMMY

U Dubrovniku je održano polufinalno ocjenjivanje u kategoriji Telenovela za 50. Međunarodnu nagradu Emmy, a među članovima žirija je i bh. oskarovac Danis Tanović.

Domaćini ovog značajnog procesa koji će odrediti nominirane za ovu prestižnu nagradu, United Media i Nova TV, okupili su na jednom mjestu vrhunske svjetske i regionalne profesionalce koji su svojom ekspertizom doprinijeli u odabiru najboljih u kategoriji Telenovela.

U žiriju su se tako našli poznati reditelji, scenaristi, urednici, televizijski profesionalci te ostali stručnjaci iz svijeta produkcije, televizije, filma i umjetnosti.

Iz Bugarske je u Dubrovnik stigla jedna od najpoznatijih televizijskih profesionalki s velikim iskustvom u medijima i televizijskoj umjetnosti, članica programskog tima Nova Broadcasting Groupe, članica uprave Net Info-a te jedna od članica Međunarodne akademije za televizijsku umjetnost i nauku, Vyara Ankova. Kako je već spomenuto, član žirija 50. Međunarodne nagrade Emmy bio je i proslavljeni bosanskohercegovački reditelj, scenarist i producent, Danis Tanović, dobitnik Oscara za najbolji strani film “Ničija zemlja”.

Svoj sud o projektima donosili su i scenaristica i vanredna profesorica dramaturgije na ;Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu Danica Pajović, poznata po naslovima “Senke nad Balkanom”, “Žigosani u reketu”, “Pare ili život” te Ivan Živković, reditelj i scenarist koji potpisuje brojne epizode serije poput “Ubice mog oca”, “Vere i zavere”, “Koreni”, “Vreme zla”, “Državni službenik” i “Senke nad Balkanom”.

U žiriju su se našli i poznati i cijenjeni hrvatski redatelji poput Branka Ivande, Darka Drinovca i Nevija Marasovića. S kriterijima kvalitetnog dramskog sadržaja dobro su upoznate i Zrinka Jankov glavna urednica Nove TV te Nataša Buljan, voditeljica odjela razvoja scenarija na Novoj TV, autorica i scenaristica brojnih popularnih serija poput “Stelle”, “Čiste ljubavi, “Dar Mar” i “Kumova”.

Među imenima članova žirija 50. Međunarodne nagrade Emmy u kategoriji Telenovela našao se i istaknuti direktor fotografije Stanko Herceg kao i filmski i televizijski producent, predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih producenata Danijel Pek, čiji je film “Murina” osvojio prestižnu nagradu Camera d’Or na Filmskom festivalu u Cannesu.

United Media i Nova TV zahvaljuju svim gostima i članovima žirija polufinalnog ocjenjivanja u kategoriji Telenovela. Odabir za Međunarodnu nagradu Emmy dugačka je procedura s ocjenjivačkim povjerenstvima koja se sastaju na raznim lokacijama diljem svijeta, a konačni kandidati za ukupno 17 kategorija bit će objavljeni u septembru, dok će dobitnici biti otkriveni na 50. ceremoniji Međunarodne nagrade Emmy 21. novembra u New Yorku.