BiH -FINSKA 3:2 JOŠ DA SMO IMALI ODBRANU…

Iako se osjetila nova energija, nova filizofija i pristup u igri, konačno je i sreća pogledala našu reprezentaciju. Jedanaesterac, koji je postojao, a koji, zarad dosadašnejg iskustva, nismo očekivali u gol je pretvorio probudjeni Miralem Pjanić. Sredina terena dobro stoji, napad opravdava, ali jednostavno se može ustvrditi da bh. reprezentacija jednostavno nema odbranu. Postavka je morala biti ofanzivna jer imperativ pobjede je visio nad nama, ali odbrambeni “bedem” posebno Hadžikadunić i Ahmedhodžić, uprkos htijenju pokazuju nedostatak psihologije odbrambenog igrača. Redovito su bili daleko, predaleko od igrača koji su kreirali akciju li čak već bili u šutu. Oba gola primamo upravo zbog toga. Još dva, realno, smo trebali primiti “na istu foru”.

I, da više ne pametujemo. Ohrabruje Miralem Pjanić, Edin Džeko, ali zabrinjava da “stara garda” potegne kada je najteže. Imamo potencijal. U odbrani se mora uraditi revolucija. Ovo definitivno nije dobro.

Do septembra poraditi što se mora. “Burek sa sirom” u “Zmajevom gnijezdu” mora pasti, a u Bukureštu valja ovjeriti prvo mjesto u skupini B Lige nacija.  Afirmativa.ba